Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Sodna delitev premoženja

Odgovori Nova tema
Default avatar Ločitev 7 Maj 2017 21:19

Pozdravljeni!

zanima me postopek sodne prodaje premoženja - stanovanja v mojem primeru. (s punco ne doseževa dogovora)

Kako ga sprožim?
Kako poteka postopek?
Kakšni so stroški s postopkom, kakšni so stroški odvetnika?
Koliko časa traja?

Hvala za odgovore.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 12 Maj 2017 10:34

Spoštovani!

V kolikor z bivšo partnerko ne morete doseči delitve skupnega premoženja morate sprožiti postopek za delitev skupnega premoženja in ugotovitev deležev. Predlagamo vam, da se obrnete na odvetnika po lastni izbiri,ki vam bo sestavil tožbo. Odvetniški in sodini stroški so odvisni od vrednosti nepremičnine, ki je predmet delitve. Postopki so dolgotrajni, odločitev sodišča prve stopnje boste prejeli v roku 1-1.5 leta po vložitvi tožbe.

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh