Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

predčasna odpoved najemniške pogodbe

Odgovori Nova tema
Default avatar Ajči 3 Maj 2017 16:12

Pozdravljeni!

S partnerjem sva oktobra lani najela stanovanje in poleg varščine plačala še 6 mesecev najemnine (da bi bila mesečna najemnina malo nižja). z marcem letos se nama je to obdobje izteklo, zato sva se odločila da zopet plačava vnaprej še za 6 mesecev torej do oktobra 2017. Vendar pa sva se sedaj odločila da se najina skupna pot konča, in ker nihče ne želi ostati v tem stanovanju, bi predčasno prekinila pogodbo, katera velja 1 leto vendar pa imava v odpovednem roku določen 1 mesec. Torej sprašujem se, je najemnica dolžna vrniti vnaprej plačane najemnine? Če prav razmišljam, ji moram poslati odpoved pogodbe, nato sledi 1 mesečni odpovedni rok, vrniti pa bi nama morala preostanek od konca odpovednega roka do začetka oktobra?

Hvala za info, lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 9 Maj 2017 07:28

Spoštovani!

Najemodajalki morate poslati pisno odpoved najemne pogodbe, pogodba pa bo prenehala po preteku odpovednega roka. Najemodajalka vam je dolžna vrniti preveč plačane najemnine (vendar vam jih lahko obračuna po ceni, katera je bila znižana zaradi vnaprejšnjega plačila).

Za podrobnejši odgovor bi bil nujen vpogled v sklenjeno najemno pogodbo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh