Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

predčasna odpoved najemniške pogodbe

Default avatar

Ajči

Pozdravljeni!

S partnerjem sva oktobra lani najela stanovanje in poleg varščine plačala še 6 mesecev najemnine (da bi bila mesečna najemnina malo nižja). z marcem letos se nama je to obdobje izteklo, zato sva se odločila da zopet plačava vnaprej še za 6 mesecev torej do oktobra 2017. Vendar pa sva se sedaj odločila da se najina skupna pot konča, in ker nihče ne želi ostati v tem stanovanju, bi predčasno prekinila pogodbo, katera velja 1 leto vendar pa imava v odpovednem roku določen 1 mesec. Torej sprašujem se, je najemnica dolžna vrniti vnaprej plačane najemnine? Če prav razmišljam, ji moram poslati odpoved pogodbe, nato sledi 1 mesečni odpovedni rok, vrniti pa bi nama morala preostanek od konca odpovednega roka do začetka oktobra?

Hvala za info, lp
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Najemodajalki morate poslati pisno odpoved najemne pogodbe, pogodba pa bo prenehala po preteku odpovednega roka. Najemodajalka vam je dolžna vrniti preveč plačane najemnine (vendar vam jih lahko obračuna po ceni, katera je bila znižana zaradi vnaprejšnjega plačila).

Za podrobnejši odgovor bi bil nujen vpogled v sklenjeno najemno pogodbo.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.