Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Preživnina - prednost?

Default avatar

2 otroka

Spoštovani,

pred 8 leti sem se razšla z očetom mojih dveh hčera zaradi nasilja. Od takrat ni plačal za njiju nobene preživnine. Dala sem izvršbo na njegovo nepremičnino, na kateri je danes tudi plomba s tega naslova. Nepremičnina gre naslednji teden na dražbo (ki je nisem jaz sprožila, ampak mislim, da komunala). Bivši je tretjinski lastnih stanovanja. Dobila sem obvestilo o prodaji in z obvestilom tudi vse njegove dolgove oz. plombe, ki na nepremičnini trenutno so. Te pa presegajo vrednost njegove tretjine nepremičnine. In to krepko. Zanima me samo, če je res, da je preživnina prednostna in bodo najprej poplačali njegov dolg do mene, oz. mojih otrok in potem vse ostale (za katere pa bo večinoma zmanjkalo denarja)?

Zanima me tudi, če morda veste, kako dolgo ponavadi traja od prodaje in do poplačila dolgov. Oz. kakšni so postopki. Moram jaz še kaj urediti?

Vnaprej najlepša hvala za odgovor,

K.
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Če ste svojo terjatev na podlagi zakonite preživnine pravočasno prijavili, potem je prednostna.
Koliko časa bo poteklo od prodaje do poplačila dolgov pa je odvisno od vsakega primera posebej.

S spoštovanjem.
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.