Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

stiki

Odgovori Nova tema
Default avatar nyna86 6 Mar 2017 22:17

Pozdravljeni,
Zanima me, kakšna je praksa na sodiščih glede spremembe stikov. Otrok 7, 5 let že par mesecev noče k ocetu, ker je videl, kako je udaril mene in posledično njega. Na csd mi svetujejo, da dam na sodišče za spremembo stikov. Kaj v takem primeru naredi sodišče? Stiki pod nadzorom tudi niso smiselni, če otrok noce iti. Sploh slišati noce. Ni pa bilo prvo nasilje nad njim.

Hvala za kak nasvet.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 9 Mar 2017 13:15

Spoštovani!

Sodišče lahko pravico do stikov odvzame ali omeji samo, če je to potrebno zaradi varovanja otrokove koristi. Stiki niso v otrokovo korist, če pomenijo za otroka psihično obremenitev ali če se sicer z njimi ogroža njegov telesni ali duševni razvoj. V postopku bo sodišče pridobilo tudi mnenje CSD. Vsekakor vam predlagamo, da vložite tožbo za spremembo stikov, v kateri predlagajte, da se očetu stiki z otrokom odvzamejo.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh