Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

odmik od meje - poravnava ali občinski prostorski akt

Odgovori Nova tema
Default avatar waxi 6 Mar 2017 14:24

Kupil sem parcelo na katero je vezana poravnava da se zmanjša od odmik od meje za gradnjo hiše iz 4m na 2m. Na UE trdijo, da vseeno rabim soglasje soseda, v čem je potem smisel sodne poravnave? Ali je sploh res kar mi trdijo na upravni enoti?
Hvala!

Lp w

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 9 Mar 2017 13:28

Spoštovani!

Natančnega odgovora na vaše vprašanje brez vpogleda v listinsko dokumentacijo ne moremo podati.

Problem lahko nastane, če stranki poravnave nista investitor gradnje ter sosed, katerega soglasje se zahteva ali pa npr. če v poravnavi ni natančno določeno za katero gradnjo je dano soglasje za zmanjšanje odmika od meje.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
cron
Na vrh