Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Izročilna pogodba ali preužitek

Odgovori Nova tema
Default avatar Prevzemnik 14 Feb 2017 19:33

Pozdravljeni,

mama 4 otrok je lastnica celotne nepremičnine, ki bi jo rada izročila enemu od otrok (dogovorjeno z vsemi). Ali lahko z izročilno pogodbo, ki se načeloma sklepa med sorodniki, postane hkrati lastnik tudi prevzemnikov zunajzakonski partner? Je ta izjema mogoča ali pa je nujen preužitek?

Hvala za odgovor!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 17 Feb 2017 14:36

Spoštovani!

Prevzemnikov zunajzakosnki partner ne more postati lastnik na podlagi izročilne pogodbe, saj z izročilno pogodbo izročitelj izroči in razdeli svoje premoženje med svoje potomce, posvojence ter njihove potomce. Prevzemnik in njegov zunajzakonski partner lahko nato med seboj skleneta npr. darilno pogodbo. V tem primeru vam ne bo potrebno plačasti davka, saj vaš partner v razmerju do vas spada v prvi dedni red.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh