Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

izsiljevanje

Odgovori Nova tema
Default avatar fejt_zaskrbljena 1 Feb 2017 21:26

Pozdravljeni!

Moj oče je začel močno piti in se je začel znašati nad menoj in mamo. Ali lahko posnamem njegove grožnje in žaljenje ter predstavim policiji oziroma sodišču? Večkrat sem poklicala policijo, vendar se ga mati preveč boji, da bi karkoli rekla. Zdaj me pa izsiljuje, da bo pa mene prijavil. Prosim za vire iz zakonov.

Hvala

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 3 Feb 2017 10:41

Spoštovani!

V vašem primeru gre za nasilje v družini, kar je natančneje opredeljeno v Zakonu o nasilju v družini. V kolikor se zares počutite ogroženo vam priporočamo, da dogodke posnamete (čeprav ni nujno, da jih bo sodišče v morebitnih postopkih upoštevalo) in jih pokažete policiji. Predlagamo vam, da o dogodkih obvestite tudi pristojni Center za socialno delo.

V kolikor bi vas oče prijavil zaradi neupravičenega snemanja (137. in 138 člen Kazenskega zakonika) menimo, da ne bi uspel, saj bi sodišče ob tehtanju obeh pravic skladno z načelom sorazmernosti presodilo, da se mora pravica do komunikacijske zasebnosti vsekakor umakniti vaši pravici do varstva časti in dobrega imena. Povedano z drugimi besedami – vaše življenje, varnost in čast so vsekakor pomembnejše od očetove pravice do zasebnosti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh