Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

prenos letnega dopusta

Odgovori Nova tema
Default avatar netki36 1 Feb 2017 11:36

Imam vprašanje, ki se nanaša na letni dopust in na sledeči primer:
Letošnje leto v mesecu januarju sem bila 8 dni na bolniški. Nato sem 10 dni delala, po kontroli pri zdravniku pa sem od konca januarja spet na bolniški (nosečnost) najverjetneje kar do porodniškega dopusta maja letos. Kaj je v tem primeru z letnim dopustom za letošnje leto? Se v celoti prenese v naslednje leto ali mi delodajalec lahko vzame 10 dni dopusta, glede na to da nisem od 1.1. na bolniški in bom imela nekaj dni oddelanih v tem letu?

Hvala za odgovor.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 1 Feb 2017 12:25

Spoštovani,

Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh