Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Zanositev v času odpovednega roka, po porodniški bolniška?

Odgovori Nova tema
Default avatar olivia76 31 Jan 2017 17:14

Spoštovani,

zanima me naslednje - v času odpovednega roka sem zanosila. Zaposlena v javni upravi za nedoločen čas. Porodniška se mi izteče 18.5., prosila bom za podaljšanje, katero bom 99% dobila, saj imam otroka s posebnimi potrebami. Torej, če se mi izteče porodniška 18.8.2017, sem z 19.9. brezposelna? Še en mesec po porodniški naj bi imela zaposlitev, če prav razumem? Ampak, ker bo imela moja punčka nekaj posegov,bi lahko šla na bolniško. IN me zanima ali grem lahko v bolniško za 6 mesecev in sem ta čas v bistvu še vedno zaposlena? Hvala in lep dan, Olivija

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 1 Feb 2017 09:03

Spoštovani!

Zakon o delovnih razmerjih v 115. členu določa, da delodajalec ne sme odpovedati pogodbe o zaposlitvi delavki v času nosečnosti ter delavki, ki doji otroka do enega leta starosti, in staršem, v času, ko izrabljajo starševski dopust v strnjenem nizu v obliki polne odsotnosti z dela in še en mesec po izrabi tega dopusta. Navedena določba zagotavlja doječim materam varstvo pred odpovedjo, do otrokovega 1 leta starosti, varstvo v času trajanja starševskega dopusta in en mesec po izrabi tega dopusta. Tudi v primeru, če vam je bila odpoved že vročena, delovno razmerje v tem času ne more prenehati. Po izteku dopusta za nego in varstvo otroka pa ni predvideno posebno varstvo, saj zakon takega varstva ne predvideva.

Obstaja pa možnost podaljšanja starševskega dopusta za 3 mesece (na podlagi zdravstvene dokumentacije otroka), zato vam predlagamo, da se čimprej obrnete na pristojen CSD.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh