Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

pravice in dolžnosti starša ki plačuje preživnino

Odgovori Nova tema
Default avatar [email protected] 23 Jan 2017 15:34

lp zanima me kaj je oče ki plačuje preživnino redno, poleg tega še, dodatno dolžan plačevati za otroka npr izleti, izpit kurjava obšolske dejavnosti itd .pole g preživnine ? zanimajo me pravice in dolžnosti . mogoče če kdo ve za kakšno povezavo na internetu .?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 27 Jan 2017 11:07

Spoštovani!

Pravice in dolžnosti staršev in otrok so določene v Zakonu o zakosnki zvezi in družinskih razmerjih od 102. člena dalje.
V kolikor menite, da so se potrebe vašega otroka povečale in preživnina ne zadostuje za kritje osnovnih potreb otroka, se poskusite dogovoriti z drugim staršem o zvišanju preživnine. V kolikor dogovor ni možen pa lahko vložite tožbo na zvišanje preživnine.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh