Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Žaljenje po internetu

Default avatar

koper73

Pozdravljeni
Zanima me, kaj lahko storim, če me nekdo žali po forumu. Jaz sem, ne po svoji krivdi, neanonimen, žaljivec pa je anonimen, le iz njegovih postov je možno ugotoviti nekaj o njem.
Žaljenje izgleda, kot uporaba žaljivih besed, poniževanje, kot šarlatan, imbicelno, smeški. Če se ne strinja s teboj, te žali. Mogoče od daleč ne izgleda nič posebnega, toda je prav srhljivo.

Koliko bi me takšna tožba stala, ter, ali je tega anonimneža pozneje možno razkriti? Kakšne bi bile možnosti, da bi takšno tožbo dobil? Kakšnega odvetnika naj izberem?
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Predlagamo vam, da žaljive komentarje natisnete in jih shranite kot dokaz za morebitno tožbo, nato pa se obrnete na moderatirja foruma, kateremu pojasnite težavo in ga prosite za umik spornih objav. Pred vložitvijo tožbe boste morali od moderatrja foruma pridobiti ime, priimek in naslov osebe, ki vas žali. V kolikor sami do teh podatkov ne boste morali priti vam svetujemo, da se obrnete na odvetnika po lastni izbiri. Odvetnik vam bo po pregledu dokumentacije lahko tudi natančneje pojasnil stroške ter možnosti uspeha v pravdi.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.