Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Žaljenje po internetu

Odgovori Nova tema
Default avatar koper73 25 Dec 2016 21:22

Pozdravljeni
Zanima me, kaj lahko storim, če me nekdo žali po forumu. Jaz sem, ne po svoji krivdi, neanonimen, žaljivec pa je anonimen, le iz njegovih postov je možno ugotoviti nekaj o njem.
Žaljenje izgleda, kot uporaba žaljivih besed, poniževanje, kot šarlatan, imbicelno, smeški. Če se ne strinja s teboj, te žali. Mogoče od daleč ne izgleda nič posebnega, toda je prav srhljivo.

Koliko bi me takšna tožba stala, ter, ali je tega anonimneža pozneje možno razkriti? Kakšne bi bile možnosti, da bi takšno tožbo dobil? Kakšnega odvetnika naj izberem?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 4 Jan 2017 07:59

Spoštovani!

Predlagamo vam, da žaljive komentarje natisnete in jih shranite kot dokaz za morebitno tožbo, nato pa se obrnete na moderatirja foruma, kateremu pojasnite težavo in ga prosite za umik spornih objav. Pred vložitvijo tožbe boste morali od moderatrja foruma pridobiti ime, priimek in naslov osebe, ki vas žali. V kolikor sami do teh podatkov ne boste morali priti vam svetujemo, da se obrnete na odvetnika po lastni izbiri. Odvetnik vam bo po pregledu dokumentacije lahko tudi natančneje pojasnil stroške ter možnosti uspeha v pravdi.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh