Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

letni dopust

Default avatar

koriščenje dopusta

Pozdravljeni,
zanima me, ali se lahko delavec dogovori s šefom, da letnega dopusta ne koristi v kosu 14 dni skupaj (2x po 5 delovnih dni zapored), ampak bolj razporejeno - večkrat po 1 teden hkrati. Delavcu tako ustreza in šef se strinja. Ali je to v nasprotju s 162. členom zakona oziroma ali obstaja kakšna izjema oziroma ali lahko delodajalec in delavec podpišeta kakšno izjavo o strinjanju, da se dopust koristi tako. Najlepša hvala.
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

V skladu z zakonom mora en del dopusta trajati najmanj dva delovna tedna brez presledka. Čeprav zakonodaja tega ne dopušča, pa v praksi kljub temu pogosto prihaja do situacij, ko se delavec in delodajalec drugače dogovorita o izrabi glavnega dopusta.
Tak dogovor, zaradi lastnega zavarovanja, nujno sklenite v pisni obliki.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar