Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

kazen

Default avatar
Kaj sledi, če oseba samohrnilka ("invalid tretje kategorije") z nadomestilom 360€ od ZPIZA dobi kazen od policije npr ¸1000€! LP!
Default avatar
Spoštovani!

Če izrečena globa presega 120,00 EUR, lahko najpozneje do poteka roka za plačilo globe predlagate, da se globa plača v obrokih. V tem primeru se s sklepom določita način odplačevanja in rok plačila. Ta rok ne sme biti daljši kot eno leto.
Če zaradi slabega premoženjskega stanja, ni možnosti, da bi odplačali globo v 12 obrokih, potem lahko na policiji predlagate, da se plačilo globe nadomesti z opravo določene naloge v splošno korist ali korist samoupravne lokalne skupnosti. Policija tak predlog nato posreduje pristojnemu sodišču, ki odloči o vašem zahtevku.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar