Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, odvetnik • Petra Tušar, odvetnica

Nepričakovano dedovanje

Default avatar
Pozdravljeni,

ker med pravnimi nasveti ne dobim odgovora. bom vprašala še tukaj, če je imel kdo morda podoben primer. Nekaj mesecev nazaj je umrl mamin polbrat s katerim nikoli ni imela stikov. Ta polbrat tudi ni imel svojih otrok, je pa bil poročen in žena je imela otroke od prej. Žena je tudi že pokojna. Sedaj je mama dobila vabilo kot edini dedič. Ne vemo kaj je v dediščini. Moje vprašanje je, če lahko otroci od stričeve žene kaj zahtevajo? Niso bili njegovi oziroma tudi posvojeni ne.
Če ima kdo kakšen pameten nasvet, bom hvaležna.
Default avatar
Spoštovani!

Otroci zapustnikove žene niso zakoniti dediči, niti ne morejo zahtevati nujnega dednega deleža, saj imajo to pravico zgolj pokojnikovi potomci, posvojenci in njihovi potomci, ne pa pastorki. Dedovali bi lahko zgolj v primeru oporoke.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Pavel Zajc , odvetnik
Odvetnik Pavel Zajc
Petra Tušar , odvetnica
Petra Tušar