Med.Over.Net

Pravni nasveti

Odgovarjajo: Pavel Zajc, pravnik

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Pavel Zajc , pravnik

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc je po uspešnem študiju na Pravni fakulteti v Ljubljani diplomiral z diplomsko nalogo z naslovom “Ugotavljanje materialne resnice v pravdnem postopku”. Po opravljenem pripravništvu v podjetju in na sodišču je uspešno opravil pravosodni izpit, nato pa se je odločil za opravljanje odvetniške dejavnosti in odprl svojo odvetniško pisarno. Pri opravljanju odvetniške dejavnosti se odvetnik zaradi ves čas relativno hitro spreminjajoče zakonodaje, ustrezno izobražuje in sledi temu ustrezni sodni praksi. Odvetniku pri delu asistirajo sodelavci z univerzitetno pravno izobrazbo, v posebej in izredno zapletenih primerih pa posebej angažirani zunanji ozko specializirani strokovnjaki z različnih področij. Odvetnik Pavel Zajc pri delu uporablja poleg slovenskega, tudi angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. V odvetniški pisarni se na podlagi izkušenj in strokovnega znanja odvetnika ukvarjajo s civilnimi, gospodarskimi, delovnimi, prekrškovnimi in kazenskimi zadevami. Na civilnem področju je še posebej specializirana za odškodninske zadeve in za sestavo vseh vrst pogodb. Na gospodarskem področju pa je specializirana za postopke izvršb, gospodarskih sporov, za postopke ustanovitev in prenehanj družb in za sestavo vseh vrst pogodb. Pisarna pri delu tekoče sledi razvoju prava in s tem povezanim spremembam zakonodaje in sodne prakse na vseh področjih njenega dela. Pri opravljanju dela zastopa odvetnik interese strank v skladu z Zakonom o odvetništvu.

Prosiva za pomoc

Default avatar

Petra_L

Pozdravljeni,

moz ima zaradi storjene napake enega izmed telekom. podjetij blokiran racun. Zadevo ze resujeva prosila pa bi za en nasvet.

Moz je ta mesec prejel 578 eur placila. Znesek je zelel dvigniti na bancnem okencu pa mu ga usluzbenka ni izplacala. Ali ni po zakonu da ti morajo izplacati znesek do visine 600,95 eur?

Moz zeli zaradi te izkusnje svoje prihodke prenesti na drugo banko saj tej vec ne zaupava. Imava pa pri tej stanovanjsko posojilo.
V pogodbi pise da osebnega dohodka ne sme prenesti drugam. V primeru da to stori bodo mesecne obresti povecali za 0,3 % razen ce prihodke prenese zaradi utemeljenega razloga.

Midva bi stan.posojilo vsekakor vracala se naprej, prihodke pa zelela prenesti drugam.

Ali je mozno da se sklicujeva na to da po zakonu niso na bancnem okencu izplacali zneska in s tem izredno ogrozili nase financno stanje ter da ne zeliva da vsak mesec obracunajo dodatnih 0,3 % obresti k posojilu?

Za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujeva.
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Po novem Zakonu o izvršbi in zavarovanju, ki je stopil v veljavo s 4.8.2015 mora dolžniku na računu ostati 76% minimalne plače ali 600,95 EUR. Pred tem datumom pa je zakonodaja določala, da mora dolžniku ostati znesek najmanj v višini 70% minimalne plače ali 553,51 EUR. V vašem vprašanju je torej ključnega pomena kdaj je vaš mož poskušal dvigniti znesek na bančnem okencu.
Svetujemo vam, da o dogodku obvestite pristojno pravno službo na banki in se tam poskušate dogovoriti, za ugodnosti omenjene v vašem vprašanju.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Moderatorji

Pavel Zajc , pravnik
Odvetnik Pavel Zajc