Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

grožnje in ustrahovanje parnerjevega očeta

Odgovori Nova tema
Default avatar karmaparma 5 Jul 2017 21:24

Sem 25 letna mamica 2 majhnih otrok-2 in 4 leta. Z izvenzakonskim partnerjem se razhajava.
Živiva v večstanovanjski hiši,katerega dela je lastnica partnerjeva babica. Nad nami stanuje
partnerjev oće,ki je odločen,da me bo vrgel ven iz stanovanja.V stanovanje sem sama in s pomočjo mame vložila precej denarja.
S partnerjem sva se dogovorila,da se skupaj z otrokoma izselim 1.9.2017,ko bo prosto stanovanje,ki ga mislim vzeti v najem.Problem je ker me partnerjev oče meče ven in mi grozi,da bo zamenjal ključavnico in,da mi bo odjavil stalno prebivališče.
Moje vprašanje je: Ali me lahko sam odjavi oz,če mi zamenja klučavnico ali lahko pokličem policijo,da mi omogočijo vstop v stanovanje,ker drugega prebivališča sedaj nimam.
Za odgovor se zahvaljujem.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 10 Jul 2017 08:03

Spoštovani,

dokler živite v hiši vam nihče ne more odjaviti stalnega prebivališča. Ko se boste enkrat odselili pa lahko vsak sproži postopek ugotvaljanja dejanskega stalnega prebivališča na upravni enoti.

Če vam gospod zamenja ključavnico pokličite policijo, saj bo šlo v tem primeru za motenje posesti in boste upravičeni do varstva. Zaradi motenja posesti lahko tudi vložite tožbo v roku 30 dni od nastalega motenja.

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh