Forum: Pravni nasveti

Nasvet odvetniške družbe za vprašanja s področja družinskega, dednega, delovnega, nepremičninskega, pogodbenega, odškodninskega, kazenskega in gospodarskega prava.

Delitev premoženja po ločitvi

Nova tema
Default avatar Rubena 1 Maj 2017 09:50

Spoštovani.

Mož se je ločil od bivše žene pred 10 leti, a premoženja nista razdelila. Mož je z darilno pogodbo dobil hišo in parcelo od dedka pred poroko. V času zakona je bila zaposlena 15 let, nato je bila invalidsko upokojena. V času zakona je hišo adaptiral, vendar je vse stroške adaptacije nosil sam (dokazil žal nimam). Ona je "skrbela" (kot shizofrezični bolnik bolj malo) za gospodinjstvo in vzgojo dveh otrok.

Zanima ga, ali je upravičena do deleža na nepremičnini in v kakšni višini.

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

R.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar ODV.Koprivsek 12 Maj 2017 10:55

Spoštovani!

Darilo dobljeno pred sklenitvijo zakonske zveze ali darilo dano enemu zakoncu je njegovo posebno premoženje in ni predmet delitve skupnega premoženja.

S spoštovanjem,

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh