Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Sopotnica v prometni nesreči

Default avatar

LadyJustice

Pozdravljeni.

Pred tremi tedni sem bila udeležena v prometni nesreči, ki se je zgodila s prevozom iz spletne strani prevoz.org. Tako sem se torej znašla v nesreči, ki jo je povzročila naša voznica, ki pa je sicer nisem poznala. Zaradi premajhne varnostne razdalje smo se precej močno zaleteli v vozilo pred nami, naš avto je bil povsem uničen, nam pa na srečo v tistem trenutku ni bilo nič hujšega. V tistem trenutku.

Že isti dan zvečer sem dobila hude bolečine v vratu ter levem ramenu, zato sem se odpravila na urgenco ter še v roku 24 ur od nesreče opravila slikanje in pregled. Diagnoza: Izravnana vratna lordoza, Distensio musculus colii, Contusio omae sin. Dobila sem ovratnico ter mitelo za roko, naročilo za mirovanje ter nasvet osebni zdravnici, naj me pošlje na fizioterapijo (tens, dd, avi). V naslednjih 3 dneh sem trpela izrazite bolečine, pojavila pa se je tudi buška na kolenu s katerim sem zadela v predal pred seboj.
Na pregledu pri osebni zdravnici sem dobila napotnico za fizioterapijo, s katero trenutno po 10 terapijah počasi končujem. Gibljivost se mi počasi vrača, še vedno pa imam precej močne bolečine v vratu in rami v prisilni drži (npr v šoli) ter med aktivnostjo (praksa v šoli). Zaradi poškodbe sem bila prisiljena tudi pavzirati v športnem klubu kjer sem prej redno trenirala, da o psihičnem strahu pred vožnjo sploh ne govorim.
Zanima me, ali sem upravičena do kakšne odškodnine, v kakšni višini bi le-ta lahko bila in kaj vse potrebujem pri uveljavljanju? Voznica je imela zavarovanje za potnike, ker pa sama nisem voznica se na to ne spoznam in ne vem kaj to pomeni v praksi.
Vnaprej se Vam zahvaljujem za pomoč.
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani,

do odškodnine ste upravičeni, terjate pa jo od Zavarovalnice, kjer ima zavarovana odgovornost povzročiteljica nesreče.

Ob uveljavljanju odškodnine potrebujete vse zdravniške izvide ter kartonček fizioterapije.

Odškodnine se gibljejo med 1.000,00 in 3.000,00 EUR.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.