Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

nesreča na prehodu za pešce

Default avatar

ojoj...

prijateljico je nepričakovano odrinil na semaforiziranem prehodu za pešce neznani pešec, le-ta je treščila na tla in omedlela. Končala je na urgenci in kasneje na travmatologiji (pretres, prebito glavo in en zlomljen reber). Počasi okreva, hodi na fizioterapijo, ker jo boli tudi vrat. Dnevno odškodnino in bolnišnične dneve bo uveljavljala iz nezgodnega zavarovanja.

Jaz sem enkrat nekje slišala za načelo zavarovanja in solidarne odgovornosti zavarovalnic pri neznanem storilcu. ali ji iz takega ali podobnega naslova pripada še kakšna odškodnina za telesne in duševne bolečine. Kam naj se obrne, da izve kaj več. Ali na kakšnega odvetnika ali katero izmed vaših pisarn.

Prosim za namig. Vse potrebne papirje iz Urgence, travmatologije, fizioterapije, osebnega zdravnika ima. Zdravljenje še ni zaključeno. Ne ve pa ali je bila na kraju nesreče tudi policija, o tem se bo še pozanimala.
Dogodka se od trenutka, ko jo je neznanec odrinil....dalje ne spominja. Tisti dan je šel kompleten v pozabo.
Default avatar

ODV.Koprivsek

Spoštovani!

Kolikor je nam znano Slovensko zavarovalno združenje plačilo škode s sredstvi Škodnega sklada opravi le v primeru prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki nezavarovanega motornega vozila v Sloveniji. Škodni sklad odgovarja upravičencu oziroma oškodovancu enako kot odgovornost na zavarovalnica za zavarovanca, ki ima sklenjeno obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti, vendar le do minimalne predpisane zavarovalne vsote.
Glede na to, da v vašem primeru ni šlo za prometno nesrečo, menimo, da do izplačila iz Škodnega sklada niste upravičena. Predlagamo pa, da se o tem pozanimate pri zavarovalnici, kjer imate sklenjeno nezgodno zavarovanje.

S spoštovanjem!
Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o.

Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana

[email protected]
http://www.koprivsek-op.comZaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.