Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Padec, hud zlom gležnja

Default avatar

Njena sestra

Pozdravljeni!

Moja sestra je padla pri njenem partnerju doma in sicer zunaj na stopnicah. Ker so bile stopnice po dolgotrajnem mrazu zaledenele in so se sedaj, ko je prišlo toplejše vreme, začele taliti oz. "švicati". In tako ji je na stopnicah spodrsnilo, ko je odhajala iz obiska. Posledično ima 3x zlomljen gleženj in bo samo zdravljenje verjetno zelo dolgotrajno. Vprašanje mesecev je, kdaj bo spet lahko na nogo stopila. Po poškodbi je bila odpeljana na urgenco in v roku 6-ih ur tudi pod nujno operirana.
Zanima me ali lahko zahteva odškodnino? Njen partner ima hišo zavarovano. Kakšen je postopek in kam se najprej obrniti?

Hvala in lp.
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni!

Glede na zgoraj skopo navedene podatke je nemogoče oceniti, ali je vaša sestra upravičena do odškodnine ali ne. V prvi vrsti je odločilno namreč dejstvo ali vaša sestra živi skupaj s partnerjem ali živita ločeno. Nadaljnje je pomemben podatek ali je vedela da so bile stopnice pomrznjene ali ne,itd... Nasploh pa so zavarovalnice zelo nenaklonjene nezgodam, ki se pripetijo zaradi mokrih in spolzkih tal. Svetujem vam, da se vaša sestra, s potrebno dokumentacijo, oglasi v eni izmed naših poslovalnic, kjer ji bodo naši strokovnjaki pregledali zadevo in ji svetovali glede samega postopka uveljavljanja odškodnine.
Default avatar

Njen sin

Pozdravljeni

Moja mama je padla v banki, ko je odhajala iz nje in sicer si je zlomila gleženj. Zunaj je tisit dan zelo deževalo in je bilo v banki spolzko, vendar ni bilo nikjer napisa kot bi moral biti npr. Pozor drsi ali kaj podobnega. Na kraj nesreče smo poklicali policijo da je naredi zapisnik in tudi odšli na urgenco kjer so ji dali gips za dober mesec, in nato je še imela dolgo terapije, vendar gleženj še zdaleč ni v redu. Zdaj pa me samo zanima, ali se v banki posnetki s kamer presnemavajo ali je usak dan za sebe posnet, ker je policija navedla v zapisniku da je bil padec iz neznanih razlogov bi zdaj rabili posnetek za to da dokažemo,da je zaradi zdrsa padla. Imamo tudi priče ki so bili tisti dan v banki in so videle da je zaradi zdrsa padla. Prosim če mi lahko odgovorite in mi prosim še poveste, kolikšne so odškodnine v takih primerih.

Najlepša hvala.
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni!

Glede posnetkov je zelo težko govoriti. Odvisno je od podjetja do podjetja. Predlagam, da se oglasite v naši pisarni, kjer bomo v celoti pregledali zdravstveno dokumentacijo. NA pamet je zelo težko govoriti o višini odškodnine. Potrebno je pridobiti tudi izjave prič. Zahtevali bi policijski zapisnik ter na banko poslali dopis, kjer bi jih zaprosili pri kateri zavarovalnici imajo sklenjeno zavarovanje odgovornosti. Po zaključenem zdravljenju bi se vložil odškodninski zahtevek na pristojno zavarovalnico. Glede uspešnosti je v vašem primeru zelo težko govoriti (odvisno od prijave banke zavarovalnici). Lahko povem, da smo že kr nekaj podobnih primerov uspešno speljali. Bistveno za vas je, da vam v primeru neupeha ne nastanejo nobeni stroški. Riziko prevzamemo mi.

Lep pozdrav!
Jure Peer