Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

padec na zasneženem pločniku

Default avatar

Tadejaaaaaaaaaaaaaaaa

Te dni res precej sneži in pri nas se je nabralo že kar nekaj snega. Težava so pločniki, ki niso spluženi. V primeru, da pride do padca na nespluženem pločniku in večje poškodbe, na koga se lahko obrnem zaradi odškodnine, saj kolikor vem, so spluženi pločniki dolžnost določenih služb?
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni!

Bistveno je ali so pločniki nespluženi v času sneženja (ni namreč mogoče pričakovati, da bodo v času sneženja vsi pločniki spluženi), ali pa so ostali nespluženi tudi po tem, ko več dni ni več snežilo. V kolikor v slednjem primeru pride do padca in poškodbe, je mogoče zahtevati odškodnino od služb pristojnih za pluženje pločnikov, oziroma od zavarovalnice, kjer ima tovrstna služba zavarovano svojo civilno odgovornost.
Default avatar

led

V kraju kjer živim imamo dobesedno samo en pločnik in še ta pelje samo čez en del vasi. Problem je v temu, da je ta eden in edini pločnik ostal nesplužen še od prejšnjega sneženja. Če me spomin ne vara, je prvič letos snežilo tik po novem letu (5 januarja) in od takrat ga ni nihče splužil. Verjetno si predstavljate, kako situacija zgleda danes, ko je ostal led in nanj je napadel sneg. Primorani smo hoditi po cesti, sicer pazimo, da hodimo zelo ob robu, vendar se že nekaj časa sprašujem, kam se lahko obrnem v primeru padca ali nesreče, saj bi se le ta pripetila na cesti in ne pločniku, glede na to, da po njemu sploh ne moremo hoditi že od januarja letos?
najlepša hvala za odgovor in vse pohvale forumu
Default avatar

Poravnava

Pozdravljen Led!

Za čiščenje snega iz pločnikov so odgovorne pristojne službe. Kot je mogoče razbrati, pa pri vas te dolžnosti ne opravlja nihče. Najbolje se je obrniti na krajevno skupnost oz. vašo občino, ter zahtevati da se omenjen pločnik očisti, Če bi prišlo do nezgode na cesti, je lahko odgovorna tudi pristojna služba, ki vam ni omogočila hoje, kaj šele varne hoje po pločniku. Seveda pa je slednje odvisno od konkretnega primera, kako je do nezgode prišlo.
Kdo je odgovoren za čiščenje omenjenega pločnika pa vprašajte na občini oz. vaši krajevni skupnosti. Upam da se bodo zadeve uredile in da bodo pristojni organi korektno postopali ter poskrbeli da se pločnik le očisti, vsled česar se utegnejo preprečiti morebitne nezgode.
Default avatar

rondo

Pozdravljeni.Zanima me ali v primeru da padem na pločniku in utrpim poškodbo določeno,lahko uveljavljam svoje nezgodno zavarovanje oz dnevne odškodnine?hvala in lp
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni!

Seveda. V primeru, da se odškodnina črpa iz nezgodnega zavarovanja ni pomembno kako je prišlo do poškodbe oz. kdo je odgovoren. Opravičeni ste do dnevnega nadomestila (razvidno iz sklenjene police) za čas bolniškega staleža ter v primeru hujše poškodbe tudi do % invalidnine.
Za vložitev zahtevka mora biti zdravljenje v celoti zaključeno.
Za veš informacij sem dosegljiv na gsm 030 300 600.

Lep pozdrav,
PORAVNAVA TEMA