Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Odškodnina po prometni nesreči

Default avatar

Poravnava

Pozdravljena ga. Bernarda,

približno višino odškodnine je težko določiti brez vpogleda v zdravstveno dokumentacijo, saj je pomembnih veliko stvari pri samem zdravljenju. Tako zelo okvirno bi rekla, da nekaj tisoč evrov (do 3 oz. največ 4 tisoč). Kot rečeno, pa bi morala pogledati dokumentacijo za bolj točno informacijo. Če z uveljavljanjem odškodnine nimate izkušenj, vam odsvetujem, da to storite sami. Primer v vsakem primeru predajte nekomu, ki se s tem ukvarja.

Za več informacij nas lahko pokličete na brezplačno št. 080 13 14 ali nam pišete na [email protected].

Lep pozdrav,

poraVnava
Default avatar

Luka3213

Pozdravljeni, 29.4.2015 sem imel nesreco z motorjem. Po mojem pasu je pripeljal drug motorist in sva celno trcila. Krivdo je priznal. Policija je naredila zapisnik. Mene je odpeljal resilec. Imel sem zlomljeno zapestje -kasneje tudi operacijo z katero so mi vstavili ploscico. Imel sem tudi zatecen obraz in veliko modrico okoli očesa. Na fizioterapije se cakam. Zanima me okvirna odskodnina ki bi jo moral dobiti.
Lp Luka
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni,

o višini odškodnine je težko govoriti brez vpogleda v zdravstveno dokumentacijo pa tudi tako kmalu po nezgodi (v vašem primeru, ker gre za hujšo poškodbo), saj je pomembno tudi koliko časa se boste zdravili, koliko pregledov in preiskav boste opravili, kakšna bo gibljivost zapestja po zaključenem zdravljenju (ali bo ostala omejena gibljivost), itd. Za zgolj okvirno višino odškodnine vas vabim, da se oglasite v vam najbližji pisarni z izvidi, ki jih imate ali pa nam jih posredujete po mailu na [email protected].

Lep pozdrav,
poraVnava

080 13-14
Default avatar

A.T.

Pozdravljeni,

pred dnevi se je mladoletnik z avtomobilom zaletel v oba naša pravilno parkirana avtomobila. Oba sta totalka. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Na kraj dogodka je prišla policija. En izmed avtomobilov je bil pred nesrečo vreden okoli 500-700€, drugi pa 8.000-10.000€. Zanima me, ali smo upravičeni do kakšne odškodnine, ter koliko bi le-ta znašala? Bomo dobili povrnjene vse stroške, ki smo jih imeli/bomo imeli, in niso nastali po naši krivdi, ter ali bomo dobili povrnjeni vrednosti obeh avtomobilov?

Hvala za vaše odgovore,
A.T.
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni,

v kolikor imate kasko zavarovanje lahko uveljavljate le to in potem zavarovalnica terja regresni zahtevek od povzročitelja, v kolikor je dovolj star, da odgovarja, sicer pa od njegovih staršev. Do izplačila manjvrednosti vozila pa ste upravičeni v skladu s splošnimi pogoji, praviloma, če je vozilo staro največ 2, 3 leta.

Lep pozdrav,
poraVnava
Default avatar

Domen p.

Pozdravljeni
zanima me okvirna odskodnina
3 novembra sem imel prometno nesreco udelezenec in krivec sem bil sam.. sem mlad voznik avto je zavarovan za mladega soferja in a+ avto je totalka ... sam pa sem imel zamakjeno vretence na vratu (nositi sem moral opornico), bolecine v rebrah zaradi pasu , 4cm presekano glavo dobil sm 4 sive , in poskodba zapestja imel sem operacijo kjer so mi popravlajali kosti v zapestju ker so ble raztegnjenje rekli so mi tudi da je bila stergana vez in se je zacelila..

Zanima me okvirna odskodnina
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni,

za oceno višine odškodnine (kjer ne gre za zgolj tipične poškodbe), moramo vpogledati v zdravstveno dokumentacijo, zato vas vabimo, da se z izvidi oglasite v vam najbližji poslovni enoti, kjer vam bomo z veseljem svetovali.

Lep pozdrav,

poraVnava
Default avatar

lavita

Pozdravljeni!
Povzročila sem prometno nesrečo. K sreči ni bilo hujših poškodb ne pri meni ne pri soudeležencu. Bile so odrgnine in poškodbe mehkih tkiv, predvsem v vratu in potem mravljici v roki.
Zdaj sem bila v bolniški, vmes na fizioterapijah in spet pri specialistu. Po bolniški sem se vrnila spet v službo in ugotovila po tednu dni, da še nisem čist ok. Verjetno se moram vrnat spet k specialistu. Zanima me, ali se potem to šteje še za terjanje odškodnine zavarovalnice. pri kateri imam zavarovan avto. Avto imam zavarovan AO+. Hvala za odgovor!
Default avatar

Poravnava

Pozdravljenji,

v kolikor bo iz izvidov razvidno, da gre za nadaljevanje zdravljenja po prometni nesreči, mora zavarovalnica tudi to upoštevati. Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 080 13 14 ali na elektronski pošti [email protected].

Lep pozdrav,

poraVnava
Default avatar

poravnava

Pozdravljeni,

Danes zjutraj sem imela prometno nesrečo l, im sicer bila sem kriva ker sem izsilila voznika, drugo vozilo je bocno trcilo v mene. Na kraj nesrece je prisla policija naredila zapisnik vendar zapisnika nisem dobila imam pa placili nalog, in mi izrekla kazen. Zjutraj me ni nic bolelo, sedaj pa imam neznosne bolecine v predelu ramena ter mravljincasto roko. Imam tudi neko oteklino na koleni ko sicer nevem kaj je ampak na odtip je velka izbolnina..
Zanima me kaj lahko naredm in ali sem opravicena do odskodnine.

Lp hvala za pomoč
Default avatar

Poravnava

Pozdravljeni,

v vsakem primeru vam svetujem pregled pri zdravniku, do odškodnine pa ste upravičeni, v kolikor imate AO+ zavarovanje.

Za več informacij nas lahko pokličete na brezplačno št. 080 13 14 ali nam pišete na mail [email protected].

Lep pozdrav,

poraVnava