Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Odgovarjajo: Dorian Planinšec​, univ. dipl. pravnik

Odškodnina za vrat v prometni?

Default avatar

trdVrat

V mesecu maju sem imel nesrečo. Kot motoristu mi je neznano vozilo odvzelo prednost in pobegnilo s kraja nezgode. Nesrečo je obravnavala tudi policija, vendar povzročitelja niso izsledili. V nesreči sem na srečo utrpel le poškodbe vratu. Opravil sem tudi terapije.
Zanima me sledeče. Glede na to, da imam AO+ zavarovanja me zanima ali lahko odškodnino dobim od svoje zavarovalnice, ker je povzročitelj pobegnil? Ali je res, da se odškodnina za vrat ne izplačuje več? Če sem opravičen do odškodnine me zanimajo vaši stroški in kdaj se lahko oglasim pri vas.

Hvala
Priponke

nesreca vrat boli.png
(905.01 KiB)

Default avatar

Jure Peer

Spoštovani!
V vašem primeru se odškodnina ne črpa iz naslova AO+ zavarovanja. AO+ zavarovanje krije le poškodbe v primeru, kadar ste za nesrečo odgovorni sami. Pri vaši nesreči je povzročitelj pobegnil s kraja nezgode, zato se celotna odškodnina za nematerialno škodo krije iz Slovenskega zavarovalnega združenja (koristni-nasveti). Ker smo neprofitni inštitut za odškodninsko pravo strankam ne zaračunavamo nobenih provizij. Priznano odškodnino s strani zavarovalnice dobite nakazano na vaš osebni račun.
Za obisk v naši pisarni je potreben predhodni dogovor. Oglasite se lahko vsak dan med 08.00 in 16.00 uro. Za termin prosim pokličite na GSM 030 707 001.
Lep pozdrav,

Jure Peer
G: 030 707 001
Jure Peer
G: 030 707 001
Default avatar

to sem jazTone

V mesecu avgustu sem vložil sam odškodninski zahtevek na Triglav. Imel sem prometno nesrečo, poškodba glave (ureznina), leva rama (8 terapij) in udarec v prsni koš.
Danes sem prejel poravnavo v višini 1400 eur.
Zanima me ali je odškodnina ok? Sprejmem ponudbo?
Kaj pravite?
Default avatar

Jure Peer

Spoštovani!
Hvala za vprašanje. Menim, da je odškodnina ponujena s strani pristojne zavarovalnice nizka. Ker gre šele za prvo ponudbo je pritožba na prvo ponudbo nujna. Za natančno oceno višine odškodnine mi prosim pošljite v pregled celotno dokumentacijo na mail oz. me kontaktirajte na gsm!
Lep pozdrav,

Jure Peer
G: 030 707 001
Jure Peer
G: 030 707 001
Default avatar

to sem jazTone

Hvala za hiter odgovor. Vse papirje vam pošljem jutri po mailu.
Koliko časa pa traja pritožba?
Default avatar

Jure Peer

Odgovor na pritožbo lahko pričakujete cca 14 dni po vložitvi pritožbe.

Lep pozdrav, Jure Peer
Jure Peer
G: 030 707 001
Default avatar

bizgec in avto

Tudi jaz sem imel poškodbo. Pol leta nazaj udeležen v prometni nesreči. Imel sem zlom koželjnice, udarec v glavo in izvin vratu. Opravil sem dve seriji terapij. Kot kaže mi pripada odškodnina.
Zanima me višina odškodnine in vaši stroški.
Default avatar

Jure Peer

Pozdravljeni!

Seveda vam pripada odškodnina za telesne poškodbe iz naslova avtomobilske odgovornosti povzročitelja. Za okvirno odškodnino bi potreboval celotno dokumentacijo. Glede na to, da ste imeli več poškodb in daljše zdravljenje, zelo nerad govorim pavšalno o višini odškodnine. Za okvirno višino odškodnina mi lahko dokumentacijo pošljete na mail.

Za več info sem dosegljiv n GSM 030 707 001!

Lep pozdrav,
Peer Jure
Jure Peer
G: 030 707 001
Default avatar

Suzi92

Pozdravljeni. Mene tudi zanima. Imela sem. Prometno nesreco ena voznica me je izsilila. Takoj sem sla na urgenco kjer sem dobila izvid nateg in zvin vratne hrbtenice udarnino v prsrebrazarovanje sem bila dve meseca in pol. Hodila sem na fizioterapijo zaradi natrgane kite v rami. Imam AO+ ter dodatno nezgodno zavarovovanje za 34€ mesecno.. Zanima me koliko priblizno bi znasala odskodnina za tole?
Default avatar

Jure Peer

Pozdravljeni!

Do odškodnine za vaše poškodbe ste opravičeni iz dveh strani ( obvezno avtomobilsko zavarovanje povzročitelja in iz naslova nezgodnega zavarovanja). Na podlagi napisanega je o višini odškodnine zelo težko govoriti. Resnično okvirna odškodnina se giblje med 2.500-6.000 eur. Višina odškodnine je odvisno od števila pregledov, kakšne in koliko terapij ste opravila, poklic, strah, predvsem pa kakšno je bilo stanje po zaključku zdravljenja.
Za več info me prosim pokličite.
Lep pozdrav,
Peer Jure
G: 030 707 001
Jure Peer
G: 030 707 001
Default avatar

Amartej

Pozdravljeni,

pred kratkim sem imela prometno nesrečo, bile so manjše hitrosti, krivda ni bila moja. Zaradi bolečin v vratu in hrbtu sem šla naslednji dan k zdravniku. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do natega mišic v področju vratu ter zgornjem delu prsnega koša. Poškodbe skeleta (zlomi in podobno) so bili izključeni.

Zanima me, ali mi v takem primeru pripada odškodnina iz naslova nezgodnega zavarovanja, ki ga dodatno plačujem? V bolniški staž zaradi narave dela nisem šla, bom pa opravila fizioterapijo, ki so jo svetovali ob pregledu. Se pravi, ali bi nujno morala bit bolniška, če hočem dobiti odškodnino za omenjeno poškodbo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Mateja
Default avatar

Visoka odškodnina Planinšec

Pozdravljena,

Iz vašega opisa vam lahko podamo naslednje informacije.

Upravičenje do zavarovalnin je v vašem primeru vprašljivo.

Vaše nezgodne police sicer nisem videl, vendar skoraj vsaka nezgodna zavarovalna polica krije dnevno odškodnino (ne glede na naravo poškodbe) in ostale zavarovalnine po nezgodni polici (do katerih pa zaradi blagih poškodb verjetno niste upravičeni). Do dnevne odškodnine ste upravičeni, če ste se aktivno zdravili. Pri delovno aktivnih osebah zavarovalnice rade upoštevajo kot pogoj, da vam priznajo dnevno odškodnino, bolniški stalež, ki je dokaz, da ste se aktivno zdravili. Ker niste v bolniškem staležu obstaja velika možnost, da vam ne bodo priznali dnevne odškodnine, ali pa le nekaj dni. Pri osebah, ki pa niso nikjer zaposlene, pa zavarovalnice gledajo čas aktivnega zdravljenja kot pogoj za izplačilo dnevne odškodnine za vsak dan aktivnega zdravljenja, ki je vezan na dostavo kopije kartoteke osebnega zdravnika in seveda vso medicinsko dokumentacijo (tudi fizioterapija), ki predstavljajo intervalni čas aktivnega zdravljenja.

Ste pa upravičeni do odškodnine iz naslova odgovornosti:

Upravičenje do odškodnine iz naslova odgovornosti povzročiteljeve zavarovalnice, zaradi natega vratnih mišic in blage poškodbe prsnega koša, vsekakor imate.

Predvsem bi vas opozorili, da ste upravičeni do odškodnine iz naslova odgovornosti, ki vam jo izplača zavarovalnica, kjer ima povzročitelj zavarovano vozilo, ne glede na to ali ste v bolniškem staležu ali ne. Popolnoma vse telesne bolečine in nevšečnosti med zdravljenjem (obiski fizioterapij, slikanja RTG-ja ), vam zavarovalnica prizna. Zneski so veliko višji kot pri dnevnih odškodninah. V vašem primeru se uspe iztržiti okoli 1.700,00 €.

Lep pozdrav,

VISOKA ODŠKODNINA PLANINŠEC - 080 26 26
Več informacij najdete na: https://www.visokaodskodninaplaninsec.s ... na-nesreca
***

Visoka Odškodnina Planinšec
http://www.visokaodskodninaplaninsec.si
T: 080 26 26
E: [email protected]

Moderatorji

Dorian Planinšec​ , univ. dipl. pravnik
Visoka odškodnina Planinšec