Forum: Poravnave in odškodnine

Ste se poškodovali v prometni nesreči, na delovnem mestu ali javni površini? Se želite pozanimati ali vam pripada zavarovalna odškodnina? Kako je z dnevnimi odškodninami? Potrebujete pravni nasvet?
https://www.prava-poravnava.si/

Odškodnina zaradi ugriza psa

Odgovori Nova tema
Default avatar pogrižena 25 Sep 2017 15:12

Pred 14 dnevi me je na sprehodu napadel pes. Pes je bil brez nagobčnika in ni bil na povodcu. Nesreča se je pripetila, ko sem okoli 17.00 ure odšla na sprehod. Pri prečkanju vaške ceste je iz bližnje hiše pritekel pes. Najprej me je ugriznil v desno nogo v predelu stegna, sledila sta še dva ugriza v roko in gleženj. Takoj po nezgodi sem zaradi krvavitve, raztrganine in bolečin v vratu odšla na urgenco. Imela sem srečo, da je pritekel sosed in psa s palico odgnal stran. Na kraj nezgode je prišla policija in reševalno vozila. Zanima me ali sem opravičena do odškodnine. Kako potekajo zadeve? Kaj naj naredim. Ali počakam, da bo zdravljenje zaključeno.
Hvala za vaš odgovor!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Inštitut Pr[a]va Poravnava 25 Sep 2017 15:16

Spoštovani!
Seveda ste opravičeni do primerne odškodnine za materialno in nematerialno škodo. V prvi fazi je potrebno pridobiti policijski zapisnik in od lastnika psa podatek ali ima psa zavarovanega v sklopu nepremičnine. Pomembno je, da se pred vložitvijo odškodninskega zahtevka pridobi kdo je odgovoren za napad psa. Ali je to lastnik ali mogoče skrbnik. V primeru, da ima lastnik psa zavarovanega, bo zavarovalnica prevzela odgovornost za izplačilo odškodnine. V nasprotnem primeru se odškodnina pridobi direktno od lastnika psa.
V času zdravljenja je zelo pomembno, da vse izvide, napotnice, bolniške liste, račune kopirate in shranjujete. Glede na to, da je poškodba še sveža predlagam, da vidne poškodbe kot so podplutbe, brazgotine in otekline fotografirate. Omenili ste da imate tudi poškodbo vratnega predela. V primeru, da so bolečine še zmeraj prisotne vam svetujem, da opravite fizioterapije v pristojnem ZD. S tem boste težave glede omejene gibljivost odpravili dosti hitreje.
Višina odškodnine za telesne poškodbe, iznakaženost, strah, materialno škodo, nevšečnost se postavi po zaključku zdravljenja. Vsem svojim strankam svetujemo, da se oglasijo v naši odškodninski pisarni na brezplačnem pravnem sestanku. Za brezplačni sestanek lahko pokličete na GSM 070 900 009 oz. se osebno oglasite: https://www.prava-poravnava.si/kje-smo/ .

Lep pozdrav,

Inštitut Pr(a)va Poravnava
Jure Peer
G: 070 900 009
[email protected]
http://www.prava-poravnava.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh