Forum.Over.Net

Odškodnine in zavarovalnine

Poškodovana lastnina v prometni nesreči

Default avatar

M25H

Zdravo.
Imel sem prometno nesrečo. Nisem bil kriv. Za telesne poškodbe, sem že dobil odškodnino. Sedaj sem se spomnil, da je bil v nesreči poškodovan tudi moj prenosnik, ki sem ga imel v avtu.
Ali bi lahko dobil povrnjeno škodo tudi iz tega naslova? Lahko to uredimo naknadno glede na to, da sem že dobil odškodnino za telesne poškodbe? Kaj pa potrebujem od dokazil (račun, slike, servisni nalog)?
Hvala za vaš nasvet.
Default avatar

Jure Peer

Pozdravljeni!

Glede na to, da ste verjetno že podpisali poravnavo z zavarovalnico in dobili izplačano odškodnino, žal naknadno ne morete več uveljavljati odškodnine za uničen prenosnik. Zelo je pomembno, da se pred vložitvijo odškodninskega zahtevka na zavarovalnico pozanimate do česa vse ste opravičeni.
Iz naslova avtomobilske odgovornosti povzročitelja prometne nesreče ste poleg odškodnine za telesne poškodbe opravičeni tudi do:
- povračila za uničene osebne stvari ( prenosnik, očala, mobitel, obleke,...).
Potrebna dokumentacija: slike uničenih stvari, račun o nakupu, predračun o popravilu)
- povračila izgube dohodka ( v primeru, da je do nesreče prišlo izven delovnega časa).
Potrebna dokumentacija: 3 plačilne liste pred škodnim dogodkom in plačilne liste za čas trajanje bolniškega staleža, potrdilo delodajalca o izgubi osebnega dohodka.
- povračila stroškov prevoza (pregledi, terapije,...).
Potrebna dokumentacija: taksi računi ali po dnevih narejena specifikacija (datum, relacija, kilometri v obe smeri).
Svetujem vam, da se v bodoče oglasite v naši pisarni, kjer vam bomo brezplačno natančno pregledali vašo zdravstveno dokumentacijo in vam tudi ustrezno svetovali.

Lep pozdrav,

Jure Peer
G: 030 707 001
Jure Peer
G: 030 707 001