Forum.Over.Net

Poravnave in odškodnine

Odgovarjajo:

Ste se poškodovali v prometni nesreči, na delovnem mestu ali javni površini? Se želite pozanimati ali vam pripada zavarovalna odškodnina? Kako je z dnevnimi odškodninami? Potrebujete pravni nasvet?
https://www.prava-poravnava.si/

Odskodnina - poskodovan kot kolesar

Default avatar

Matic9

Spostovani!
V mesecu aprilu sem bil poskodovan v prometni nesreci kot kolesar. Za nesreco nisem bil kriv. Utrpel sem poskodbe glave, kolena in levega gleznja. Trenutno cakam na terapije (pricnem
V zacetku avgusta). Zanima me ali sem opravicen do odskodnine? Kako se naj lotim resevanja svojega postopka!
Lp, Matic
Default avatar

Inštitut Pr[a]va Poravnava

Pozdravljeni g. Matic!
Do odškodnine ste opravičeni iz naslova zavarovanja avtomobilske odgovornosti povzročitelja. Zanima me ali je nesrečo obravnavala policija ali sta z povzročiteljem spisala evropsko poročilo? Da se odškodninski zahtevek vloži na povzročiteljevo zavarovalnico mora biti zdravljenje v celoti zaključeno. Višina odškodnine je odvisna od samega poteka zdravljenja (čas zdravljenja, obiski pri specialistih, morebitne komplikacije med zdravljenjem,...) in morebitnih trajnih posledic, ki vam jih je zapustila poškodba. Zato je pomembno da v fazi zdravljenja kopirate celotno zdravstveno dokumentacijo ( izvide, napotnice, bolniške liste, račune,...).
V primeru, da ste zaposleni in je do nezgode prišlo izven delovnega časa ste opravičeni tudi do izgube dohodka. Za vložitev odškodninskega zahtevka potrebujete sledečo dokumentacijo: https://www.prva-poravnava.si/podrocje- ... e-nesrece/ .
Svetujem vam, da se oglasite v naši pravni pisarni, kjer vam bomo brezplačno pregledali vašo zdravstveno dokumentacijo in vam tudi ustrezno svetovali.

Lep pozdrav,


Inštitut Pr(a)va Poravnava
Jure Peer
G: 070 900 009
[email protected]
http://www.prava-poravnava.si
Default avatar

Matic9

Hvala za informacije.Na kraj nesrece je prisla policija. Mene so odpeljali z resevalnim vozilom!
Kdaj se lahko oglasim pri vas? Kje imate pisarno?
cron