Forum.Over.Net

Odškodnina in poravnava

Odgovarjajo:

Ste se poškodovali v prometni nesreči, na delovnem mestu ali javni površini? Se želite pozanimati ali vam pripada zavarovalna odškodnina? Kako je z dnevnimi odškodninami? Potrebujete pravni nasvet?

Odškodnina-dnevno nadomestilo

Default avatar

burger

Pozdravljeni!

Ker s tem nimam nobenih izkušenj vas prosim za nasvet. Sem malo prebral po forumu o teh zadeva, vendar bom vseeno vprašal.

V bolniškem staležu sem že več kot 2 meseca in še kakšen mesec bom. Imam zlom kosti v podplatu, noga je v mavcu. V službo seveda ne morem. Imam nezgodno zavarovanje, kjer mi pripada dnevno nadomestilo (mislim da je nekih 10eur). A mi poleg dnevnega nadomestila pripada še kaj ali je to to?

Lep pozdrav
Default avatar

Jure Peer

Pozdravljeni!

Iz naslova nezgodnega zavarovanja ste ponavadi opravičeni do dnevne odškodnine, bolnišničnega nadomestila in invalidnine. Odvisno je kakšno polico imate sklenjeno. V primeru, da imate sklenjeno tudi invalidnost, vas bo zavarovalnica po določenem času (ponavadi od 3-6 mes po zaključenem zdravljenju) povabila na pregled zdravniku cenzorju. Na pregledu se bo ocenjevala stopnja omejene gibljivosti. Ker imate zlom kosti v podplatu menim, da ste opravičeni tudi do procenta invalidnine. Za več informacij smo dosegljivi na spodaj navedenih kontaktih.

Lep pozdrav,

Jure Peer
G: 030 707 001
Jure Peer
G: 030 707 001