Forum.Over.Net

Poravnave in odškodnine

Odgovarjajo:

Ste se poškodovali v prometni nesreči, na delovnem mestu ali javni površini? Se želite pozanimati ali vam pripada zavarovalna odškodnina? Kako je z dnevnimi odškodninami? Potrebujete pravni nasvet?
https://www.prava-poravnava.si/

Odškodnina za vrat v prometni?

Default avatar

trdVrat

V mesecu maju sem imel nesrečo. Kot motoristu mi je neznano vozilo odvzelo prednost in pobegnilo s kraja nezgode. Nesrečo je obravnavala tudi policija, vendar povzročitelja niso izsledili. V nesreči sem na srečo utrpel le poškodbe vratu. Opravil sem tudi terapije.
Zanima me sledeče. Glede na to, da imam AO+ zavarovanja me zanima ali lahko odškodnino dobim od svoje zavarovalnice, ker je povzročitelj pobegnil? Ali je res, da se odškodnina za vrat ne izplačuje več? Če sem opravičen do odškodnine me zanimajo vaši stroški in kdaj se lahko oglasim pri vas.

Hvala
Priponke

nesreca vrat boli.png
(905.01 KiB)

Default avatar

Inštitut Pr[a]va Poravnava

Spoštovani!
V vašem primeru se odškodnina ne črpa iz naslova AO+ zavarovanja. AO+ zavarovanje krije le poškodbe v primeru, kadar ste za nesrečo odgovorni sami. Pri vaši nesreči je povzročitelj pobegnil s kraja nezgode, zato se celotna odškodnina za nematerialno škodo krije iz Slovenskega zavarovalnega združenja (več info preberite na linku https://www.prava-poravnava.si/pomembno ... i-nasveti/ ). Ker smo neprofitni inštitut za odškodninsko pravo strankam ne zaračunavamo nobenih provizij. Priznano odškodnino s strani zavarovalnice dobite nakazano na vaš osebni račun.
Za obisk v naši pisarni je potreben predhodni dogovor. Oglasite se lahko vsak dan med 08.00 in 16.00 uro. Za termin prosim pokličite na GSM 070 900 009.
Lep pozdrav,

Inštitut Pr(a)va Poravnava
Jure Peer
G: 070 900 009
http://www.prava-poravnava.si
Default avatar

to sem jazTone

V mesecu avgustu sem vložil sam odškodninski zahtevek na Triglav. Imel sem prometno nesrečo, poškodba glave (ureznina), leva rama (8 terapij) in udarec v prsni koš.
Danes sem prejel poravnavo v višini 1400 eur.
Zanima me ali je odškodnina ok? Sprejmem ponudbo?
Kaj pravite?
Default avatar

Inštitut Pr[a]va Poravnava

Spoštovani!
Hvala za vprašanje. Menim, da je odškodnina ponujena s strani pristojne zavarovalnice nizka. Ker gre šele za prvo ponudbo je pritožba na prvo ponudbo nujna. Za natančno oceno višine odškodnine mi prosim pošljite v pregled celotno dokumentacijo na [email protected] oz. so oglasite v naši pisarni https://www.prava-poravnava.si/kje-smo/ vsak dan med 08.00 in 16.00!
Lep pozdrav,

Inštitut Pr(a)va Poravnava
Jure Peer
G: 070 900 009
http://www.prava-poravnava.si
Default avatar

to sem jazTone

Hvala za hiter odgovor. Vse papirje vam pošljem jutri po mailu.
Koliko časa pa traja pritožba?
Default avatar

bizgec in avto

Tudi jaz sem imel poškodbo. Pol leta nazaj udeležen v prometni nesreči. Imel sem zlom koželjnice, udarec v glavo in izvin vratu. Opravil sem dve seriji terapij. Kot kaže mi pripada odškodnina.
Zanima me višina odškodnine in vaši stroški.
Default avatar

Inštitut Pr[a]va Poravnava

Pozdravljeni!

Seveda vam pripada odškodnina za telesne poškodbe iz naslova avtomobilske odgovornosti povzročitelja. Za okvirno odškodnino bi potreboval celotno dokumentacijo. Glede na to, da ste imeli več poškodb in daljše zdravljenje, zelo nerad govorim pavšalno o višini odškodnine. Za okvirno višino odškodnina mi lahko dokumentacijo pošljete na mail [email protected]
Stroškov z nami nimate. Kot neprofitni Inštitut ne zaračunavamo provizije.
Za več info sem dosegljiv n GSM 070 900 009!

Lep pozdrav,
Peer Jure