Forum: Poravnave in odškodnine

Ste se poškodovali v prometni nesreči, na delovnem mestu ali javni površini? Se želite pozanimati ali vam pripada zavarovalna odškodnina? Kako je z dnevnimi odškodninami? Potrebujete pravni nasvet?
https://www.prava-poravnava.si/

Upravičenost do odškodnine

Odgovori Nova tema
Default avatar Biker-dom 13 Sep 2017 00:24

Pozdravljeni
Hčerka se je poškodovala na plačljivi organizirani vadbi po nadzorom vaditelja v enem od ljubljanskih športnih društev. Ob izvedbi salte na trampolinu se je ob doskoku opotekla in ujela na roke. Pri tem se je težje poškodovala.
Po zaključeni rehabilitaciji sem na zavarovalnico, pri kateri ima društvo sklenjeno zavarovanje (sklepam, da mora društvo za izvajanje te dejavnosti imeti zavarovano odgovornost) vložil odškodninski zahtevek. Od zavarovalnice sem dobil odgovor, da ni zaslediti krivde njihovega zavarovanca za škodni dogodek ter da njihova krivda ni objektivna in tako zavračajo plačilo odškodnine.
Jaz se s to obrazložitvijo ne strinjam. Če ne drugega imam nekaj očitkov glede nadzora vadbe, čeprav mislim, da tu sploh ne gre za to, ali je kdo kaj storil narobe. Menda je zavarovanje odgovornosti namenjeno ravno za take primere.
Kakšno je vaše mnenje?

LP M

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Inštitut Pr[a]va Poravnava 13 Sep 2017 08:55

Pozdravljeni!
Načeloma ima zavarovalnica prav. V primeru črpanja odškodnine iz naslova odgovornosti mora biti za nastanek nezgode odgovoren organizator - vaditelj. Ne glede na to da ni bilo pravilnega nadzora, vaditelj poškodbe-nezgode nebi moral preprečiti. V vašem primeru je žal zelo težko odčitati odgovornost športnemu društvu. Do nezgode je prišlo pri seskoku in pri tem se je ujela na roke. Odgovornost športnega društva bi bila lahko le v primeru, če npr. blazine nebi bile ustrezne. Za natančno preučitev bi potreboval odklonitev zahtevka in vašo prijavo nezgode (odškodninski zahtevek). Če se boste odločili se lahko oglasite osebno v pisarni ali mi pošljete na mail [email protected].
Lep pozdrav,

Inštitut Pr(a)va Poravnava
Jure Peer
G: 070 900 009
[email protected]
http://www.prava-poravnava.si

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar biker-dom 13 Sep 2017 09:13

Zaenkrat hvala.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh