Forum: Žilna kirurgija

Ultrazvočna diagnostika ožilja in žilna kirurgija. Posvetujte se o operacijah vratnih arterij, trebušne aorte, arterij udov ter operacije obolelih ven.

sirup floradix

Odgovori Nova tema
Default avatar miskapiska 30 Avg 2012 10:47

Pozdravljeni,
mene zanima naslednje: jemljem fraxiparin forte 0,6 1x dnevno in 3 marevane 3mg prav tako 1x dnevno. ker sem menda tudi slabokrvna, bi rada izboljšala svojo krvno sliko in pila sirup floradix z železom. Ali smem?

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Andrej Šikovec 9 Sep 2012 21:10

Spoštovani!

Niste navedli zakaj jemljete Marevan in Fraxiparine. Običajno je to le začasna kombinacije, dokler se vrednost protrombinskega časa ne podaljša na želeno mero. Običajno je to INR 2,5.
Nato boste Fraxiparine prenehala jemati.
Floradix je sirup z železom in ekstrakti zelišč in rastlin. To pa lahko vpliva na učinkovitost Marevana in se lahko zniža INR. Zato vam priporočam, da tega sirupa ne jemljete, če pa že jemljete, pa je pomembno, da si prilagodite dozo Marevana v odvisnosti od nihanja INR. Zato bi to preiskavo bilo potrebno opraviti bolj pogosto.
Morda bi bilo bolj koristno, da vaš zdravnik potrdi ali ste res slabokrvni, ugotovi vzrok za slabokrvnost in vas ustrezno zdravi. Lahko, da je slabokrvnost posledica krvavitve iz prebavil, ki se včasih pojavi pri jemanju Marevana.

Lep pozdrav!

**********************************************
primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med.

Avelana d.o.o., Dobrava 72, 8222 Otočec
Mobile: +386 40/468 460 (ponedeljek in sreda, od 9 do 12 ure); Fax: +386 7/30 75 174;
e-mail: [email protected]
http://www.avelana.si/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh