Forum: Žilna kirurgija

Ultrazvočna diagnostika ožilja in žilna kirurgija. Posvetujte se o operacijah vratnih arterij, trebušne aorte, arterij udov ter operacije obolelih ven.

Izbočena žila

Odgovori Nova tema
Default avatar MARMAT 1 Jul 2015 14:05

Pozdravljeni!

Imam vprašanje glede izbočene žile pri 4-letnemu otroku. Opažam, da se mu pri napenjanju ali ko se zelo razjezi poudari žila na levi strani vratu oz. taka izboklina na žili (majhna bunkica). Pa me samo zanima, če je to normalno, njegov pediater je sicer rekel, da je, vendar me zanima še kakšno mnenje, da bom bolj mirna. Za odgovor se zahvaljujem! LP

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Andrej Šikovec 24 Avg 2015 00:17

Spoštovan!

Opravičujem se zaradi poznega odgovora. Na kratko: mislim, da ni razloga za skrb. Razširjene vratne vene (gre za povrhnjo veno) so pri otrocih ob napenjanju pogoste. Razumljiva je tudi skrb staršev. Vendar pri nobene otroku, ki sem ga do sedaj obravnaval, ni prišlo do zapletov in noben ni potreboval kirurške terapije.
Imel sem samo eno pacientko, ki je v zrelih letih imela tako razširjeno veno, da ji je povzročala težave. BIla je velika nekaj cm. Pri tej pacientki smo razširjen del vene odstranili.

Lep pozdrav!

**********************************************
primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med.

Avelana d.o.o., Dobrava 72, 8222 Otočec
Mobile: +386 40/468 460 (ponedeljek in sreda, od 9 do 12 ure); Fax: +386 7/30 75 174;
e-mail: [email protected]
http://www.avelana.si/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh