Forum: Žilna kirurgija

Ultrazvočna diagnostika ožilja in žilna kirurgija. Posvetujte se o operacijah vratnih arterij, trebušne aorte, arterij udov ter operacije obolelih ven.

Površinska tromboza vene

Odgovori Nova tema
Default avatar Janci 22 Nov 2014 22:35

Pozdravljeni,

pred dobrima 2 tednoma sem imela ginekološki poseg v splošni anesteziji. Nad mestom, kjer je bila nameščena iv. kanula na zapestju, v področju dorzalne ulnarne vene, opažam zadnji teden povsem otrdelo in zadebeljeno veno (nad zapestnimi koščicami) dolžine 4-5 cm oz. dokler je žila vidna v podkožju. Ob dotiku je nekoliko boleča, sicer je koža nad njo nekoliko rumenkasto modrikasta. Otekline ali rdečine ni. Sicer sem zdrava. Pričela sem z aplikacijo Hepan gela po lastni presoji. Tudi sama sem zaposlena v zdravstvu, a se s podobno težavo še nisem srečala. Kaj mi svetujete? Jej potrebna nadaljna obravnava? Hvala in lep pozdrav.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Andrej Šikovec 23 Nov 2014 00:15

Spoštovani!

Prišlo je do vnetja povrhnje vene na podlahti. To je posledica kemičnega draženja veni, ki jo je povzročila tekočina v infuziji in draženje plastične kanile.
Zatrdlina lahko ostane celo nekaj mesecev, vendar bo slej kot prej popolnoma izginila. Hepan gel je kar primerno mazilo, čeprav ni dokazano, da bi pospešilo ozdravitev.

**********************************************
primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med.

Avelana d.o.o., Dobrava 72, 8222 Otočec
Mobile: +386 40/468 460 (ponedeljek in sreda, od 9 do 12 ure); Fax: +386 7/30 75 174;
e-mail: [email protected]
http://www.avelana.si/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh