Forum: Žilna kirurgija

Ultrazvočna diagnostika ožilja in žilna kirurgija. Posvetujte se o operacijah vratnih arterij, trebušne aorte, arterij udov ter operacije obolelih ven.

Bolečina v mečih po poškodbi stopala

Odgovori Nova tema
Default avatar peter v. 8 Dec 2016 22:09

Pozdravljeni,

19 dni nazaj sem si zlomil mezinec na nogi. Šlo je za intraartikularni zlom baze proximalne falange. Prvi teden sem razen hoje miroval, ker me je prst bolel, drugi teden pa sem že začel z obiskovanjem fitnesa saj me je prst bolel le še v mejah normale. Sedaj je torej 19 dni od poškodbe, hematom je še malenkostno prisoten, prst me skoraj ne boli več(v mirovanju sploh ne). 17 dni po poškodbi sem začel tudi s treningom boksa na vreči.
Zraven zloma sem si zvil še palec(samo za info povem).

V čem je zdaj problem?
Problem je da me je včeraj začelo zategovati v mečih tako da spet kruncam, čeprav je prst že čisto OK. Tu pa si razbijam glavo z vprašanjem ZAKAJ? To isto zategovanje v mečih se mi je pojavilo že pri prejšnji poškodbi gležnja na drugi nogi.
ALI gre za globoko vensko trombozo? Bral sem da je po poškodbah verjetnost za ta pojav 3x večja kot sicer.
Če ne gre za GVT, potem gre verjetno le za preobremenitev, vendar se bolečina močno razlikuje od muskelfibra in domim da gre za to. Tudi sicer sem v odlični telesni kondiciji, tako da me ta bolečina res preseneča in zelo živcira, sploh ker ne vem kaj je!

hvala!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Andrej Šikovec 20 Feb 2017 20:07

imate prav po poškodbi in nošenju mavca ali pa samo zaradi manj gibanja, je globoka venska tromboza pogostejša. Na podlagi samo enega simptoma, to je bolečine oziroma "zategovanja" v mečih, je nemogoče zagotovo vedeti ali gre za globoko vensko trombozo. Za možnost globokke venske tromboze govori to, da je prišlo do spontane bolečine v mečih in da je bilo pred tem obdobje relativnega mirovanja. Proti pa govori, da poleg bolečin ni otekanja. Ob globoki venski trombozi je namreč običajno tudi oteklina. Z ozirom, da ni otekline, mislim, da je verjetnost globoke venske tromboze manjša. Za to, da bi trombozo potrdili ali ovrgli je potrebna ultrazvočna preiskava.

**********************************************
primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med.

Avelana d.o.o., Dobrava 72, 8222 Otočec
Mobile: +386 40/468 460 (ponedeljek in sreda, od 9 do 12 ure); Fax: +386 7/30 75 174;
e-mail: [email protected]
http://www.avelana.si/

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh