Med.Over.Net

Farmacevt svetuje

Enterosgel

Default avatar

Aji123

Spoštovani,

zanima me, če se lahko enterosgel jemlje tudi kot preventivo pred črevesnimi okužbami, ki jih je v tem času ogromno? Deluje samo pri rotavirusih ali tudi drugih črevesnih virusnih okužba? Kako pogosti so stranski učinki in kakšni so? Lahko kot preventivo gel jemljejo tudi otroci?

Najlepša hvala za vaš čas in odgovore ter lep pozdrav.
Default avatar

bostjanmartinc

Spoštovani,

Enterosgel je medicinsko tehnični pripomoček tipa IIA. Je inovativni prebavni adsorbent (enterosorbent), ki deluje v prebavnem traktu, v katerem nase veže toksine, škodljive snovi, viruse, patogene in alergene ter jih po naravni poti z blatom izloči iz telesa.

Lahko se uporablja tudi kot krajša preventiva pred črevesnimi okužbami. 14-dnevna uporaba Enterosgela podpre naravne telesne sisteme za izločanje nastalih in nabranih toksinov, težkih kovin, radioaktivnih elementov, ostankov hrane in alkohola iz telesa, ob neustreznem življenjskem stilu in neuravnovešeni prehrani. Podpre tudi izločanje virusov in nezaželjenih bakterij iz črevesnega trakta ter s tem podpre vaše telo in imunski sistem. Gel lahko jemljejo tudi otroci.

Prilagam shemo priporočenega odmerjanja:
Odrasli in otroci nad 15 let: 15-22.5 g, tri-krat na dan (15 g = 1 jušna žlica).
Otroci stari od 7-14 let: 10 g, tri-krat na dan (10 g = 2 čajni žlički)
Otroci stari od 1-6 let: 5 g, tri-krat na dan (5 g = 1 čajna žlička)

Enterosgel poplaknete z zadostno količino tekočine (200 ml za odrasle in otroke, ter za otroke starejše od 7 let; 50-100 ml za otroke stare od 1-6 let).

Enterosgel lahko vpliva na absorpcijo nekaterih zdravil, katere uporabljamo peroralno - Enterosgel uporabite 1-2 uri pred ali po zaužitju zdravil. Ob morebitnih vprašanjih glede sočasne uporabe Enterosgela in ostalih zdravil se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Kot možni neželeni učinki se lahko pojavljajo slabost, bruhanje in zaprtost.

Lep pozdrav,
Boštjan
asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec.
PE Lekarna Mirje
Trg MDB 2
Lekarna Ljubljana