Med.Over.Net

Farmacevt svetuje

Kateri vitamini za več energije?

Default avatar

vitaminka

Pozdravljeni,

stara sem 28 let in v zadnjih dveh mesecih opažam, da imam pomanjkanje energije in tudi volje. Naj že tukaj dodam, da imam osebno življenje urejeno, seveda ima probleme vsak, a nisem ne v zadnjem času ne dalj časa nazaj doživela nič takega, kar bi lahko vplivalo na mojo psiho, ker se sicer počutim več ali manj dobre volje, rada grem med ljudi, skratka ne rabim pogovora pri psihologu ali psihiatru za kakšne andidepresive. Kar rabim, je samo nek dodatek, ki me bo malo brcnil v rit, čeprav se zavedam da treba delno tudi sam to opravit in se to že sama vsak dan. Mogoče mi v tem prehodnem oz. zimskem času manjkajo kakšni vitamini. Hrano imam dokaj raznoliko, vsega po malo, vedno mi je tako ustrezalo in tudi težav s težo nimam, saj sem normalne suhe postave.
Bolj ko brskam za kakšnimi naravnimi in kvalitetnimi dodatki, bolj sem zmedena, saj je tega toliko na tržišču, da ne vem katerim besedam oz. izdelku verjeti. Prijateljica pravi, da ona jemlje B-kompleks, vendar ko berem, vidim, da je namenjen za določene zdravstvene težave. Se ga priporoča vseeno ali je nepotrebno to jemati, če je zdravje ok? Slabokrvna nisem, tudi diabetesa nimam ali težav s ščitnico, saj sem nedolgo nazaj bila v laboratoriju na krvi itd. v te namene.
Vmes vzamem kakšno šumečo tableto, magnezijevo, kalcijevo ali vitamin C, vendar bi rekla, da je več ali manj to itak en sam cuker, tako da vzamem bolj iz navade kot ne včasih.
Kaj priporočate v mojem primeru? Nekaj za malo več energije in morda nekaj, kar prebudi hormone sreče. Ko gledam kakšno hrano bi rabili, da bi povečali serotonin, dopamin itd., bi mogla pojest ne vem koliko maščob in vsega, da bi to sploh funkcioniralo, če prav razumem :) Za energijo mi včasih malo pomaga ingverjev čaj, kave zadnje čase več ne pijem.
Hvala lepa za nasvete,
lp
Default avatar

bostjanmartinc

Spoštovani,

svetoval bi vam jemanje pripravka Enduranza. S tem boste zagotovo zadovoljna. Poleg tega pa bi vam v tem času svetoval tudi, da si vzamete nekaj časa zase, si morda ogledate mesto, se s prijatelji poveselite na stojnicah,...

Lep pozdrav,
Boštjan
asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec.
PE Lekarna Mirje
Trg MDB 2
Lekarna Ljubljana
Default avatar

rhodiola123

meni za dvig energije in koncentracijo zelo pomaga rhodiola od NOW. odlična je tudi pri športu.

lp