Med.Over.Net

Farmacevt svetuje

Odgovarjajo: asist. dr. Boštjan Martinc, mag. farm., spec.

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki? Vprašajte za nasvet farmacevta Lekarne Ljubljana.
Pokrovitelj foruma: Lekarna Ljubljana – zaupajte strokovnjakom!

asist. dr. Boštjan Martinc , mag. farm., spec.

bostjanmartinc

Ingver

Default avatar

Ingver

Spoštovani, zaradi artritisa in dviga odpornosti sem se odločila za pitje ingverjevega čaja. Malo sem pogooglala za stranske učinke in kontraindikacije in prebrala marsikaj. Nekje piše, da znižuje tlak, drugje, da se ne sme jemati pri hipertenziji. Nekje, da celi rane v želodcu, drugje, da jo povzroča. Tako, da sem v dilemi. Od zdravil jemljem samo Loristo. Kakšno je vaše mnenje, ali so znane kakšne resne kontraindikacije in interakcije z zdravili. Hvala za odgovor in lp
Default avatar

bostjanmartinc

Spoštovani,

uživanje ingverja, zlasti v obliki čajev je povsem varno. Sam ingver sicer res lahko vstopa v interakcije z določenimi zdravili (zdravila proti strjevanju krvi, določena zdravila za uravnavanje krvnega sladkorja, določena zdravila za uravnavanje krvnega tlaka,...), vendar ne s temi, ki jih prejemate vi. Tudi neželeni učinki ingverja pri tovrstnem uživanju, ki ga navajate, niso problematični.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan
asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec.
PE Lekarna Mirje
Trg MDB 2
Lekarna Ljubljana