Med.Over.Net

Farmacevt svetuje

Odgovarjajo: asist. dr. Boštjan Martinc, mag. farm., spec.

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki? Vprašajte za nasvet farmacevta Lekarne Ljubljana.
Pokrovitelj foruma: Lekarna Ljubljana – zaupajte strokovnjakom!

asist. dr. Boštjan Martinc , mag. farm., spec.

bostjanmartinc

Pomoc - zdravila

Default avatar

Karmen49

Prosim za pomoc pri zdravilih. Stara sem 49 let. 19 let sem jemala zdravilo cipralex in obcasno xanax zaradi tesnobe. Zaradi vecjega stresa se mi je tesnoba zelo povecala in sedaj 2 meseca jemljem cymbalto 60 mg in kventiax 25 mg zvecer. Ker pa jemljem tudi druga zdravila prosim ce mi poveste ali gre to skupaj, ker me ze malo skrbi toliko zdravil, predvsem za jetra in ledvice. Torej jemljem cymbalto 60 mg, kventix 25 mg, stelaro 40 mg, baldrijanove kaplice 20 kap. zjutraj, 150 mg magnezija 1x dnevno, probiotike ker sem zelo zaprta, Bkomplex. Zdaj sem si kupila se kapljice pegastega badlja in articoke da mi vsaj malo ocistijo jetra in pa holesterol imam 8 in mi ze obljubljajo tablete. Kaplic za ciscenje jeter se nisem zacela jemati ker se bojim da je ze vsega prevec. Cisto zmesana sem ze od vseh teh zdravil in dodatkov da bi si pomagala. Prosim povejte mi gre vse to skupaj. Najlepsa hvala za vas odgovor.
Default avatar

bostjanmartinc

Spoštovani,

omenjena kombinacija zdravila ni problematična, tudi kapljice pegastega badlja in artičoke lahko uporabite v kolikor želite narediti "čistilno kuro"

Lep pozdrav,
Boštjan
asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec.
PE Lekarna Mirje
Trg MDB 2
Lekarna Ljubljana