Med.Over.Net

Farmacevt svetuje

Odgovarjajo: asist. dr. Boštjan Martinc, mag. farm., spec.

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki? Vprašajte za nasvet farmacevta Lekarne Ljubljana.
Pokrovitelj foruma: Lekarna Ljubljana – zaupajte strokovnjakom!

asist. dr. Boštjan Martinc , mag. farm., spec.

bostjanmartinc

Preveč tablet?

Default avatar

Preveč tablet

Pozdravljeni zaradi razzdraženega črevesja jemljem Colospa retard 2 x na dan .Za umiritev Baldrimed,za spomin memoaid ter za pomoč pri učenju ginko gold.So te kombinacije škodljive
Default avatar

Mojca Pintar

Pozdravljeni,

Da. Menim, da jemljete preveč tablet. Sporna kombinacija je memoaid in ginko gold. Gre za podvajanje terapije, dovolj imate le eno od teh dveh prehranskih dopolnil. Poleg tega memoaid vsebuje tudi ginseng, ki ima tako kot ginkgo antiagregacijsko delovanje (kri se težje strjuje). Sicer ni prisoten v veliki koncentraciji, vendar vseeno opozorim, da kombinacijo ginsenga in ginkga odsvetujemo. Pri pretirani uporabi obeh lahko prihaja do povečanih krvavitev. Druge kombinacije zdravil niso škodljive.

Lep pozdrav,

Mojca Pintar, mag. farm.
Default avatar

Preveč tablet

Pozdravljeni hvala za odgovor .Koliko časa naj bi tablete potrebovale ,da začnejo delovati.Ali je še kaj podobnega za učenje in pomiritev brez laktoze
Default avatar

Mojca Pintar

Pozdravljeni,

izbrane tablete potrebujejo za optimalen učinek približno 1 mesec. Za pripravke brez laktoze se boste morali oglasiti v najbližji lekarni, kjer vam bodo ustrezno svetovali glede na sestavo (brez laktoze).

Lep pozdrav,

Mojca Pintar, mag. farm.
Default avatar

Liyah123

Pozdravljeni.

Mene pa zanima ali tablete Adipex retard vplivajo na moc kontracepcijskih tablet.

Lp
Default avatar

Mojca Pintar

Pozdravljeni Liyah123!

Ne. Med zdravilom Adipex retard in kontracepcijskimi tabletami na splošno ni zaznanih nikakršnih interakcij.

LP,
Mojca Pintar, mag. farm.