Forum: Farmacevt svetuje

Vas zanimajo lastnosti zdravil in ostalih izdelkov v lekarnah? Se želite seznaniti z njihovo uporabo, delovanjem in neželenimi učinki? Vprašajte za nasvet farmacevta Lekarne Ljubljana.
Pokrovitelj foruma: Lekarna Ljubljana – zaupajte strokovnjakom!

b kompleks

Odgovori Nova tema
Default avatar sonja 123 31 Jan 2018 11:06

Spoštovani,

Prosim vas za nasvet, Ali je priporočljivo jemati b kompleks , večinoma sem vegetarijanka, enkrat tedensko jem meso, bolj malo. Imam težave s šumenjem v ušesu - že bila na pregledu, vse ok. V kotičkih ust se mi je naredilo blago vnetje in kar sem prebrala naj bi bilo pomanjkanje b vitaminov. Občasno - 1 x letno me boli križ. Se redno rekreiram, kolesarim, poleti plavam, hodim v hribe vsak teden, stara sem 58 let. B kompleks ne bi redno jemala, samo 1 x do 2 x letno. Ne bi rada, da bi predozirala te vitamine. Si bom kupila tudi pivski kvas ko neham jemati b kompleks, samo pivski kvas nima vitamina B12 . Ali bi bilo bolje magnezij? Sicer gledam da jem tako hrano, ki je bogata z magnezijem in pijem donat. Pošiljam tudi povzetek glavnih sestavin tega, ki sem ga kupila. Kaj menite? Hvala in lep pozdrav,Sonja

Sestavina: Količina % p.d.v.
tiamin (vitamin B1) 10mg 909
riboflavin (vitamin B2) 1,4mg 100
niacin (vitamin B3) 10mg NE* 63
vitamin B6 10mg 714
folna kislina (folat) 100 mcg 50
vitamin B12 10mcg 400 (kot metilkolabamin)
pantotenska
kislina (vitamin B5) 2,3mg 38

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Avatar Mojca Pintar 13 Feb 2018 09:10

Spoštovani,

Razpoke v kotičkih ust so lahko tudi posledica pomanjkanja vitaminov B, tako da v tem primeru svetujem uživanje b-kompleksa redno vsaj 1 mesec. Če ste utrujeni ali imate krče v nogah, svetujem tudi magnezij. Za šumenje v ušesu obstajajo tudi dobri pripravki, ki vam bodo morda v pomoč, ne pomagajo pa vsakomur. Za izbiro primernega pripravka se oglasite v lekarni, kjer vam bodo glede uporabe tudi svetovali. Sicer pa, kot pravite, da je bilo na pregledu vse ok, ne rabite skrbeti.

Lep pozdrav,
Mojca Pintar, mag. farm.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh