Med.Over.Net

Kontracepcija

Vrednost hormonov

Default avatar

punca87

Spoštovani!

Stara sem 31 let in imam odstranjeno endometriozo iz obeh jajčnikov, trenutno pa jemljem kontracepcijske tablete Yasminelle. Ker me zanimajo vrednosti ženskih hormonov (ne zaradi načrtovanja nosečnosti), me zanima kako je to v primeru jemanja kontracepcije? Moram prekiniti z jemanjem (če ja, koliko ciklov pred testiranjem)? Kateri dan cikla je najbolje preveriti vrednost?

Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav,
punca87
Default avatar

jwslo

Pozdravljeni!

A na teste mislite iti v lastni režiji? Zakaj pa vas zanimajo vrednosti hormonov? Kaj boste naredili z rezultati?

Matjaž
Default avatar

punca87

Spoštovani!

Na teste mislim iti v lastni režiji, ker si ne želim več uporabljati kontracepcije, ampak poskusiti hormone uravnavati na naraven način. Ginekologinja se s tem ne strinja. Sedaj uporabljam kontracepcijo izključno zaradi tega, da so jajčniki v mirovanju (da se ne naredijo novi endometriomi).

punca87
Default avatar

jwslo

Tudi jaz se ne strinjam z vami. Endometrioza je neprijetna bolezen, ki načeloma preneha delati težave ob menopavzi, do takrat pa so na voljo kirurška in hormonska terapija. Tudi če boste šli samoplačniško v laboratorij, kaj boste naredili potem, ko boste dobili rezultate? Jih boste znali interpretirati? Sploh veste katere hormone testirati? In kdaj v ciklusu? Ne poznam vas dovolj, vaše celotne zgodbe, kaj so vaši cilji. Gotovo ste že marsikaj prestali in iščete rešitve, zato vas ne morem in ne smem soditi, a jaz bi le zaupal zdravnikom. Vi pa seveda lahko naredite kot želite.

Matjaž