Med.Over.Net

Seksologija - želiva si spolnosti

Motnja erekcije

Default avatar

Štefek 50

pozdravljeni
ali je možno da prevelika želja po neki osebi zavre ali zaustavi erekcijo penisa,sem namreč bil prvič z to žensko in nisva nikakor uspela imela spolnega odnosa zaradi erekcije ki je sploh ni bilo,drugače pa vsako jutro ali večer ud normalno otrdi star 50 let,kaj bi pomagalo ,samo da ne hodim k zdravniku
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani Štefek!

Erekcijo lahko oslabi teža vznemirjenosti in pričakovanj, ki si jih naložimo ob tem, ko smo prvič s spolnim partnerjem. Ali pa je to teža, ki je naložena že od prej. Imam premalo informacij, da bi lahko rekel kaj bolj določenega.
Pomaga vsekakor, da vemo, kaj se dogaja v nas, da smo s tem v zavedanju. Od misli do čustev.
In tudi, da lahko to odprto podelimo s svojim spolnim partnerjem.
Kako je z zaupanjem vase in v partnerko? Kako je z iskrenostjo med vama? Kako je s pripadnostjo?

So morda na delu kakšni strahovi – na eni ali na drugi strani?
Kaj pomeni »prvič«?
Kakšne so bile izkušnje pred tem?
Kaj se vam podi po glavi, ko poročate o preveliki želji?
Kakšne misli so spremljale (ali spremljajo) vaša pričakovanja, ko se pripravljate na spolni odnos?

Morda še mnenje, da so erektivne težave sestavni del vsakega partnerskega spolnega odnosa – in govoriti o tem ne pomeni, da je z moškim kaj narobe. Prej nasprotno, govoriti o svojih zadregah v intimnosti (seveda z ljudmi, s katerimi se počutimo varno) je nekaj, kar nas krepi v samozavesti in nam pomaga pri notranji moči.

Lep pozdrav,
Default avatar

Pozdravljeni

Jaz pa sem star skoraj 20 let in imam punco. Ker pa si želiva spolne odnose in je za oba prvič nastane vedno problem, ko poskusiva. Problem je v tem, da vedno ko poskusiva, na začetku je nekaj sekund trda erekcija, potem pa kar naenkrat ko hočem natakniti kondom ni več tako trd in je nemogoče dati kondom gor. Ko mi je končno uspelo mi je spet uplahnil tik preden sem ga vtaknil v vagino. In me že resno skrbi kaj je narobe in kaj je za storiti. Poskušava pa že en mesc s tem pa nikoli ne uspe. Tudi do 20x na dan. Punca noče jemati kontracepcijskih tablet, jaz pa tudi nočem jesti viagr in podobnih tablet.

Sem pa nekaj let nazaj tudi imel podobn primer, ko sem biu z neko drugo punco in je nastal enak problem.

Prosim za pomoč vsaj kakšen nasvet če lahko.

lp
Default avatar

Viktor

Pozdravljeni,

Tudi sam bi rad izkoristil to temo, saj imam podobne težave. Star sem 30 let in kakšne dva meseca opažam da erekcija ni več takšna kot bi morala biti. Pri začetku spolnega odnosa je ud trd vendar ne kot ponavadi, ter po kakšni minuti povsem upade (včasih tudi med natikanjem kondoma). Tudi jutranje erekcije so vse redkejše in v kolikor se pojavijo so šibke. Tudi med masturbacijo ne dosežem stanja kot nekoč. S trenutno partnerko sva v zvezi približno leto in nikoli prej se podobni problemi niso pojavili. Prosim za pomoč.
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

O kondomski erektivni disfunkciji smo nekaj že pisali na tem forumu. (15.11.2012)
Mladi pari najbolj pogosto težavo rešujejo tako, da uporabljajo druge zaščite in kontracepcija je v tem primeru najbolj priporočljiva.
Drugi način je, da se nekako spoprijateljite s kondomom, ki očitno povzroča procese, ki posledično vplivajo na slabitev erekcije. Načini so samozadovoljevanje s kondomom, skupno vzburjanje s kondomom, doseganje izliva s kondomom brez penetracije.

Morda pri tej temi lahko pristopijo na pomoč fantje z lastnimi izkušnjami, ki so podobno težavo uspešno rešili. V splošnem pa velja načelo, da ne velja obupati in »vaja dela mojstra«, saj se mnogo zadreg reši tudi samih in s časom.

Lep pozdrav,
Default avatar

Albert VEZAL

Oto je napisal/a:
Spoštovani!

Ne vem, kako se je vaše vprašanje skrilo med ostalimi, vsekakor bi na vašem mestu obiskal urologa.

Lep pozdrav,
Default avatar

LukaH123

Zdravo,

tudi jaz imam podobne težave pri svojih 25 letih,ko sem imel prvič spolne odnose preed nekaj leti se mi je nekj takšnega že zgodilo, potem sem imel nekaj punc v vmesnem obdobju. Sedaj pa se mi je ravno danes pripetilo, da sem med predigro povsem trd potem pa ko nataknem kondom, mi je enkrat uspelo penetrirat vendar je prišlo do prezgodnjega izliva, zato sva z punco poskusila ponovno, vendar mi je pred penetracijo uplahnil... to se mi sedaj dogaja že nekajlet in mislim da imam vedno manj želje po sexu...
Zelo sem pa frustriran, saj sem sedaj prvič z punco, ki si jo želim ljubit in resnično uživam vsako minuto v njeni družbi.

Mislim da je ideja o odkritem pogovoru res najboljša in mi bo najbolj pomagala, še bova poskušala... upam da mi uspe. drugače se bom moral oglasit pri zdravniku, po moje.
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!
Videti je, da so se vam vse zadrege zgostile na enem mestu.

Tehnična rešitev pred zadrego s kondomom je lahko kontracepcija.

V primeru prezgodnjega izliva gre lahko za vznemirjenost in misli, ki onemogočajo sproščeno predajanje občutkom. O tem je na tem forumu že kar nekaj napisanega.

Izguba erekcije je lahko povezana z nekimi notranjimi miselnimi procesi, lahko strahom, sramom – glede nečesa v sebi ali svoje podobe do pomembne druge osebe (kako bom izpadel?, v kakšni luči se bom predstavil?, ali bom zavrnjen…?).

Eno so dogajanja v vas, prepričanja, strahovi, druge misli, filmi – zaradi preteklih izkušenj ali nekih drugih izkušenj v intimnosti, z ljudmi, s katerimi ste si ustvarili predstave o tem, kaj je bližina, navezanost… O tem bi bilo smiselno dognati, kje tiči ovira.

Drugo je, kaj se dogaja v odnosu s punco. Tu je pogovor vsekakor smiselna izbira.

Pri svojem delu vidim, da je raziskovanje tega, kar se dogaja ob zavorah v glavi, bolj učinkovito in hitreje, če se fantje tega lotijo s pomočjo. V enem ali dveh srečanjih navadno pridemo do bistva zadrege v miselnem svetu.

Verjamem pa, da je zavest o resnični ljubezni tista prava moč, ki vas bo pripeljala do pomiritve stiske.

Lep pozdrav,
Default avatar

Matej123456789

Mene pa zanima moj problem. Ko imava s punco spolne odnose brez kondoma nimam nobenih težav z erekcijo in je tudi zelo močna in sam spolni odnos zelo dolgo traja(nažalost ali pa tudi ne punca ne prense nobene kemije - tabletke). Ko pa si nataknem kondom mi pa penis po parih minutah penetracije uplahne. Zaradi tega seveda kondom tudi zdrsne dol. V čem je problem napačen kondom? Hvala za odgovor ter LP!
Default avatar

R.Stane

Lep pozdrav,
prosim za pomoč. Star sem 30 let in ko sem s punco ni prave ereakcije. Med samozadovoljevanjem je moj penis trd ko pa sem s punco je skoz mlahav. Ali bi bilo smiselno probati z modro tabletko?

Hvala za pomoč.

LP
Default avatar

b13

Matej123456789 je napisal/a:
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani,

Oglejte si starejše zapise na to temo:

http://med.over.net/forum5/read.php?277,6244205

http://med.over.net/forum5/read.php?277 ... sg-8511963

ali pa v iskalnik vpišite »kondom« in iščite odgovore na tem forumu.

V tehničnem smislu je en od preverjenih nasvetov "trening občutka s kondomom ob erekciji na samem", kar učvrsti občutek domačnosti s kondomom. Torej čas in navada.

Lep pozdrav,
Default avatar

sskj

Pozdravljeni imam tezave z erekcijo, star sem 16 let.. Jutranja erekcija je kar naenkrat izginila in je nimam ze dva meseca.. Pri masturbiranju imam tezave saj penis nekako "otrdi" ampak mislim da ni toliko trd kot prej. Kaj bi to lahko bilo?
Default avatar

Albert VEZAL

Težave z erekcijo so lahko iz različnih vzgibov, o katerih smo na začetku veliko pisali, tudi iz vidika urologije.
Včasih se zadeve uredijo s časom, včasih izstopimo iz stresnih načinov funkcioniranja.
Če se stanje še ni spremenilo, je smiselno obiskati urologa.

Lep pozdrav,
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

Veliko vaših skrbi je povezanih s predstavami ali zaskrbljenimi mislimi, ki so odveč in vam jih lahko pomiri pogovor z osebno zdravnico ali urologom.
Moj del odgovora usmerjam na vaš partnerski odnos, kjer vidim mnogo možnosti, da svoje skrbi pomirite z usmerjenostjo na to, kaj pomeni deliti čustva, kaj pomeni predati se, kaj pomeni medsebojno zaupati si, biti drug drugemu varno pristanišče, in še veliko pomembnih tem v partnerstvu, ki so podlaga za polje intimnosti med dvema. To vam bo pomagalo usmeriti pozornost iz doživljanja, ki je osredotočeno na spolne organe, k širšemu in polnejšemu doživljanju odnosa. Posledično to vpliva tudi na kvaliteto spolnega partnerskega življenja.

Lep pozdrav,