Med.Over.Net

Seksologija - želiva si spolnosti

Povešena moda in slabši libido

Default avatar

Pajek

Lepo pozdravljeni !

Nisem vedel v katero kategorijo bi vpisal vprašanje in se mi je ta zdela še najbolj primerna.

Prosil bi nekoga, ki se s tem poklicno ukvarja ( če je mogoče ), za nasvet in sicer.

Pred približno dvemi leti, sem opazil, da so se mi moda povesila, torej niso kompaktna ampak visijo v skrotumu, ki prosto visi.... Od takrat imam tudi manjši penis, predvsem v mlahavem stanju, v erekciji pa vseeno tudi nekoliko manjšega... Erekcijo imam sicer trdo in mi ne uplahne pred izlivom, pogostost izliva je pa odvisna od sexualnega življenja, tako da, ko sem imel stalno partnerko in redne odnose s tem ni bilo problema. Vendar me muči to, zakaj so se mi moda povesila in zmanjšal penis.

Naj omenim tudi to, da sem pred to motnjo, vedno ''daleč brizgnil'' od takrat naprej pa ne več..... Izliv je, ampak bistveno manj intenziven kot prej.

Lani sem zato odšel samoplačniško k urologu, ki me je pregledal in rekel, da je to vse normalno, da ni nič narobe. Potem sem nekaj časa počakal, da vidim kaj bo ampak stanje se do danes ni spremenilo..

Z mnenjem tega urologa se nočem sprijazniti, saj vem, da je bilo prej vse drugače in ne razumem tega, da bi bilo to normalno.

Imam 26 let, ne uživam nobenih drog in ne pijem alkohola, tudi kadim ne..

Edini problem z zdravjem poleg tega, ki ga omenjam pri meni je, da imam baje že od malega slabše vezivno tkivo, saj imam zelo močne žile. To mi je povedala zdravnica, ko sem imel cca. 17 let... Vse ostalo kar se zdravja tiče pri meni je v najlepšem redu.

Lepo bi prosil, če mi lahko kdo svetuje, saj se bojim, da se ne bi z leti stanje poslabšalo. Naj povdarim, da je to poslabšanje stanja, ker pred tem, nisem imel nikoli povešenih mod in imel sem večji libido, pa tudi spolni odnosi so bili bistveno boljši. Sedaj je pa v mlahavem stanju moj penis včasih prav zaskrbljujoče skrčen in moda kot sem omenil prosto visijo v skrotumu, kot naj bi se temu reklo.

Sem pa drugače zelo delaven, delam cele dneve, na terenu.

Pozabil sem omeniti še to, da ko se je ta težava z modi, penisom in šibkejšim izlivom začela, sem opazil tudi, da ko grem na vodo, je curek kot bi bil vrtinčast. Ne vem kako pojasniti, skratka ni raven ampak spiralne oblike. Drugače pa z odvajanjem vode nimam težav, nič me ne peče ali boli.

Zelo bi bil vesel, če mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim..

Najlepša hvala.
Default avatar

tineh

Spoštovani!

Verjetno je težko opisati, kaj so to "povešena" moda - težko si predstavljam. Morda gre za varikokelo - ko že omenjate žile. Vsekakor ni nujno, da če pred letom dni niso našli ničesar, tudi danes ne bi. Morda bi bilo smiselno, da opravite (v tem primeru pa res "privatni") UZ pregled abdomna in sečil skupaj z določitvijo zastojnega urina in UZ pregled ingvinalnega področja in mod. V kolikor vam bo specialist rentgenolog zagotovil, da ni v modih in okolici ničesar najti, nisem prepričan, da bi vam trenutno lahko pomagali. Seveda pa se bo lahko kasneje kaj "pokazalo", zato verjetno občasne kontrole ne bodo odveč.

Glede vrtinčastega curka - morda se dogovorite za meritev pretoka urina - uroflow (če ste iz Ljubljane - www.urologija.si) - v kolikor bo ta pokazala sum na moten pretok, vam bodo najverjetneje svetovali pregled sečnice - cistoskopijo.

Če pa ne bo ničesar najti - se posvetite športu, delu in razvijanju partenstva, druženju.
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - CenterUROL
Default avatar

Pajek

Najlepša hvala za odgovore..........

Vseeno mepa nekaj še vedno zanima.....

Kot sem uspel razbrati, ste Vi- g. tineh , urolog.... Torej specializiran za tovrstne težave....

Brez zamere ampak, star sem 26 let in ali se Vam ne zdi čudno, da sem prej imel vse normalno in da so ta povešena moda, kratek in šivbek izliv ter pomanjšan libido nekaj ne povsem običajnega za moja leta ? Povdarjam, da ne jemljem nobenih drog, ne pijem alkohola in ne kadim..... In sem se zato zelo zamislil in nočem se sprijaznit z diagnozo urologa iz LJ, katerega zaradi diskrenosti nočem poimenovati, ki mi je rekel, da je to čisto normalno !

Nikoli pred tem, nisem imel moda povešena oz. kot je on zapisal prosto viseča v skromutu, zmanjšal se mi je libido ( skratka moj ''Janez'' ) in ko izbrizgam semensko teko9čino ne ''šprocne več'' ampak se samo pocedi.... PA BREZ ZAMERE NA IZRAZIH, samo res ne vem, ali je treba res čakati, da bo prepozno in ali ni nobenega, ki bi mi lahko res verjel, da nikoli pred tem ( kar sem opisal v prvem postu ) nisem imel takih težav.....

Ker ste urolog, Vas lepo prosim, če se postavite v mojo kožo in mi poveste kako naj ukrepam....

To je edini forum, kjer se lahko o teh stvareh pozanimam in ker sem že pri omenjenem urologu plačal za samoplačniški pregled in je rekel, da je itak vse to normalno, nočem kar metati denarja skozi okno in hoditi od urologa do urologa.....

Ni mi problem plačati, ampak ne morem se sprijazniti s tem, da mi reče, da je to vse v redu, če pa vem, da je to poslabšano stanje, ker pred tem ni nikoli bilo tako.... Imam 26 let in to se mi dogaja zadnji 2 eti....

Še enkrat povdarjam : ne pijem alkoho9la, ne kadim, ne jemljem drog, nisem na nič alergičen ampak zdrav drugače ( razen tega ) kot dren in tudi nobenih zdravil ne jemljem !

Zato sem pa zaskrbljen, ker se mi je to zgodilo, urolog iz LJ na Kotnikovi ulici, več ne bom povedal zaradi diskretnosti, v samoplačniški ambulanti, rekel da je vse OK in da sta edino dve zatrdlini v modih, ki sta le vodni in da ni nobene panike..... Priporočal mi je celo LIDOKAIN v gelu, ki ga pa sploh nisem šel dvignit, čeprav mi je dal recept, da bi se me tako znebil, ker sem si na internetu prebral kaj je to ( lokalni anestetik ) in enostavno vem, da je nekaj narobe, ker nikoli prej nisem imel teh težav.....


Lepo prosim, če me kdo resno vzame in mi kakorkoli pomaga..... Denar ni problem, imam svoj s.p. , samo nočem ga metati ''skozi okno'' pri urologih, ki me smatrajo za mladeniča ki si nekaj izmišlja in me odpravijo z : ''to je vse normalno in nič čudnega ''..... Ko pa vem, da se je to zgodilo pred dvema letoma in je bilo prej vse drugače....

Kot da jaz nisem več jaz..... Pa verjemite mi, da o tem ni lahko govoriti.... Zato res LEPO PROSIM ZA POMOČ !

NAJLEPŠA HVALA !

Lp, PAJEK
Default avatar

tineh

Spoštovani!
Bojim se, da bo to težko rešiti prek ektronske pošte. Iz zapisanega nisem prepričan, da ste obiskali rentgenologa z licenco, ki bi opravil celotni UZ abdomna in sečil ter ingvinalne regije in testisov/skrotuma (ter se rentgenološko ukvarja z UZ skrotuma). Prav tako ni jasno, ali ste opravili druge preiskave, ki jih zgoraj priporočam ter izključili morebitne spremembe v laboratorijskih parametrih. Vsekakor svetujem, da si od osebnega zdravnika pridobite napotnico in nato poiščete še kakšnega drugega urologa, v Ljubljani ali kje drugje, ki bi bil zainteresiran za vaše težave in bi mu vi po pogovoru zaupali. Iz zapisanega se zdi, kot da ste obiskali samo enega strokovnjaka. Drugo mnenje ne škodi, morda čez čas poiščete še tretjega. Razumem, da "nočete hoditi od urologa do urologa". Vendar - če imate težave in vas motijo, je najbrž smiselno poiskati nekoga, ki vam jih ali reši ali pa vam jih zadovoljivo pojasni.
Lepo pozdravljeni!
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - CenterUROL
Default avatar

Pajek

Najlepša hvala g. tineh !

Bom šel k svoji zdravnici in prosil za napotnico.....

Vas, g. tineh, bi pa lepo prosil, če mi lahko priporočite kakšnega urologa, da bi pri njem vse to lahko opravil in da se ukvarja s tem kar ste zgoraj omenili.....

Najlepša hvala in lep dan še naprej.....

Lp, Pajek.....
Default avatar

tineh

Žal to ne bo tako enostavno - če bi bilo, zgoraj ne bi govoril o drugem in tretjem mnenju...
Ker gre za zelo splošno vprašanje, tudi ne morem zgolj na osnovi navedenih podatkov izpostaviti enega kolega pred drugimi, ki bi nato morda zamerili. Ne vem, če ste že poskusili na naslovu, ki sem ga na tem forumu že večkrat omenil (ni na napotnico, je pa v Ljubljani: www.urologija.si).
Morda bi se potrudil kakšen mlajši urolog... Na napotnico so urološki oddelki z ambulantami v naslednjih slovenskih bolnišnicah: Ljubljana, Celje, Maribor, Slovenj Gradec, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, DC Bled, Izola, kmalu tudi na Jesenicah. V vsaki od teh ustanov (kličite centralo, nato pa naj vas vežejo v urološko ambulanto) vam bodo povedali, kako je s čakalnimi dobami in najverjetneje tudi, koga vam svetujejo. Če naštejem samo nekaj primerov: Ljubljana je največja (več kot 10 urologov, 3 univerzitetni učitelji, predstojnik ambulant na polikliniki...), tudi Maribor je klinični center (trenutno lahko izbirate med 8 urologi in 1 urologinjo), Celje (6 urologov) ima (tako kot Ljubljana in Maribor) posebno ambulanto za zdravljenje težav z libidom/erektilno disfunkcijo, Slovenj Gradec velja za nekatere laparoskopske posege kot vodilna ustanova na Balkanu (5 urologov), na Bledu občasno, od jeseni pa bo najverjetneje redno delovala zelo izkušena urologinja...
Vsak človek je individualen, vsak vam lahko nekaj da in na vsakem vas lahko nekaj odvrne. Izbira je velika, izbirati je težko, vendar predlagam, da pač nekje začnete. Še vedno pa menim, da bi (sploh če pravite, da denar ni problem), veljalo najprej poskusiti na www.urologija.si in ga nenazadnje vprašati tudi, kako naprej, če z rezultatom ne boste zadovoljni.
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - CenterUROL
Default avatar

Pajek

G. tineh najlepša hvala za odgovore !

Bom poskusil najprej v Ljubljani in potem bomo videli kako naprej....

Vaši odgovori so mi v veliko pomoč !

Hvala in lep teden še naprej....


Lp, Pajek.....
Default avatar

simkee23

Pajek, a mi lahko prosim posredujete vaš email. Imam namreč povsem iste probleme in me zanima, če ste težavo rešili in kako. Hvala za vaš odgovor.