Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

Kako boli

Default avatar

Bigbrother12

Pozdravljeni,

Zvedel,sem da me je partnerka prevarala.
Sedaj vem ze nekje 3tedne.
Bilo je z mojim prijateljem s katerim zivimo v iztem bloku.zacelo se je s pisanjem in posiljanjem posnetkov drug drugemu.On njenj samozadovoljevanje in orgazem.Ona njemu samozadovoljevanje in orgazem.Potem sta leto kasneje seksala prvic,nato se en krat,nato pa je ona njemu nudila se oralni seks ki se ni koncal z izlivom.

Stara je 30 let.Jaz 32 let.Omava 2 otroka. 3 in 6 let.

Sla sva k terapevtu.Sedaj bova ga imela ze tretjic.
Kak jaz naj se sam s sabo borim da nebom pomislil skozi na prevaro.?
Vsaka malenkost me spomni na to.Predstavljam si kak je on bil v njej,kak je ona uzivala.Povedala mi je vse podrobnosti,ker jaz sem tski da pac swm hotel vedet.
In ona in jaz zelima zvezo resit.Ona se je res spremenila v tem casumOdnos najin je boljsi.seks je vrhunski.Pove mi stvari.Sem jo ze hotel dobit na lazi ampak je govoriLa resnico.
Ze kr nekaj casa med prevaro sva bila odtujena.Res je da sem jaz bil tudi velikokrat do nje nesramen.Ko mi je hotla dat lupcka sem rekel da naj neha.Besedno sem do nje bil res na case slab.Prej se nisva znala pogovarjat.Ona ce je vidla problem je bila tiho.Rekla je da jo je ljubimec beseno obrnil.Pocutila se je nekaj vredna poleg njegovih besed.Zazeljena, da si je se nekdo zeli.In se mu je prvo govorila da nebo ona mene prevarala ampak je potem vseeno podlegla.Sedaj ko sma se pogovorila,ko mama ze 3 terapije za sabo je odnos fes drjgacen.Povema si vse,skratka vse je boljse.ze na otrocih se pozna da so drugacni.

Njej se res vidi da se kesa.Ds ji je zal da je to naredila.
Jaz bi res rad resil stvari,prav tako ona.
Zanima me samo kaj naj naredim da nem skoz mislil na to kak je seksala z drugim.Kak je vse potekalo.Da se nem spraseval:

Je bil boljsi od mene
Mel vecjega
Kaj je cutla do njega
Itd.
Terapevt mi je rekel da naj ne razmisljam o tem.Naj ko me oblije te trenutke premagam z lepimi.Samo ce ne gre.
Res nebi rad sel narazen.Nebi rad pustil nje in ne otrok.Nocem da odrascajo brez starsev.Vse je super glede najinega odnosa,samo to da me kaka situacija spomni na to kar je naredila.Da je skocla.

Res sam to me moti.Ta stvar.In res kak se naj s tem soocim?prosim pomagajte mi

Rad bi sel cez to.Res,ker se je spremenila partnerka in jaz fuulll.Sam to kak naj resim to oblivanje

Hvala
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

Kar ste doživeli je travmatična izkušnja, ki je prizadela vašo varnost v navezanosti, občutek zaupanja, predanosti. To so čustvene izkušnje in čustvena doživljanja.
Težko boste to premagali z razumom, ampak potrebujete pomoč partnerke pri celjenju te rane in ustrezno terapevtsko pomoč.
Res je, da je bolečina s časom manjša, ni pa to (da sprejmete, pozabite, se sprijaznite, ipd.) način za njeno zdravljenje.
Potreben je partnerjev empatični odziv, zlom, ki se je zgodil, je potrebno skupaj zaceliti s čustvenim stikom in novo izkušnjo varnosti. Gre za čustvena doživetja in ne za razumsko sprejemanje.
Sam to izvajam na svojih terapijah (pomembne so izkušnje iz v čustva usmerjene terapije).

Lep pozdrav,

Moderatorji

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije
Albert VEZAL