Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

Vprašanje glede erekcije

Default avatar

kr_en

Sicer vprašanje ne sodi ravno sem, vendar ne vem kam točno bi ga postavil. Star sem 29 let in ko sem intimen z dekletom sem po ejakulaciji še vedno "trd". Sicer več ne tako kot pred njo, vendar je erekcija še vedno prisotna. Tak sem tudi še po drugi ejakulaciji. Če se pa samozadovoljujem, pa erekcija takoj po ejakulaciji izgine.

Zdaj zanima me samo kako "normalno" je to, da imam ves čas erekcijo in to pri svojih letih? Prav tako me zanima, če obstaja možnost, da se bo to kdaj spremenilo? Mene ne moti in dekleta tudi ne.

Najlepša hvala za odgovor.
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani,
O vaših vprašanjih se lahko strokovno pogovorite z urologom, ki ga žal na našem forumu nimamo več. Zato se za strokovni odgovor na vaše vprašanje lahko obrnete na kakšnega drugega medicinskega strokovnjaka.
V splošnem pa velja, da se povezava med vzburjenostjo in trajanjem erekcije spreminja tako z okoliščinami kot s starostjo. Torej z leti se stanje trajanja in moči nabreklosti penisa spreminja (žal na slabše).
Lahko pa bralci foruma posredujejo tudi svoje izkušnje.

Lep pozdrav,