Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

Keglove vaje za moške in nevarnosti

Default avatar

MCLenc

Pozdravljeni.

To sem poizkušal objaviti na forum za urologijo, a izgleda, da je zaprt, zato objavljam tukaj.
Imel sem probleme z prezgodnjim izlivom, zato sem se odločil preizkusiti Keglove vaje. Po nekaj tednih izvajanja, je sedaj težava izginila, v postelji zdržim dlje in brez problema lahko doživim orgazem in zadržim izliv ter s tem ne izgubim erekcije.
Sem pa nekje prebral, da so baje Keglove vaje oz. bom povedal drugače... zadrževanje ejakulacije lahko tudi nevarna zadeva in da, če s stiskanjem PC mišic zadržuješ izliv, se poveča možnost za raka na prostati in mehurju.
Naj bi šlo takole, pri orgazmu sperma potuje iz mod skozi žlezo prostate in nato dalje v penis, med orgazmom se mičice na dnu mehurja stisnejo in preprečujejo spremi, da bi vstopila v mehur. Ker se izliv zadrži in sperma nato ostane v žlezi prostate, mišice mehurja pa se po orgazmu sprostijo, naj bi potem sperma imela prosto pot do mehurja, da se tam pomeša z urinom.
Nisem ravno dohtar, zato sprašujem strokovnjake tukaj na forumu, a ima ta teorija kaj medicinske podlage, da zadrževanje izliva res poveča možnost za raka prostate in mehurja?

P.S.: Odkar delam Keglove vaje sem opazil tudi eno drugo zaskrbljujočo zadevo, namreč ko doživim orgazem, se moda nekako dvignejo in potem se umaknejo v medenico, po orgazmu se včasih sama sprostijo nazaj, včasih pa jih moram z roko potem potisniti ven. Bi me moralo to skrbeti?

Vnaprej hvala za strokovne odgovore.
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani,

Žal na tem forumu nimamo več možnosti, da bi nam strokovno pomagal urolog, moj profil pa je psihoterapevtski in nimam ustrezne medicinske izobrazbe, da bi vam lahko po strokovni plati odgovoril.
Predlagam, da najdete urologa sami in dobite na ta način ustrezne odgovore.

Lep pozdrav,