Med.Over.Net

Seksologija - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije • doc. dr. Andrej Starc, docent javnega zdravstva

Sex z mamo

Default avatar

Ferari1090

Zivjo ja morda se cije cudno ma imam 16 let in bi zelo rad imel sex z mamo. Ko masturbiram veckrat mislim na njo. Videl sem jo veckrat golo in ona tudi mene. Pomagajte kaj naj naredim res bi rad sexal z njo. Hvala
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

Tema načeloma ne sodi v to kategorijo, a bom ljub temu izjemoma odgovoril.
Lahko razumem, da je razvoj libida v tem obdobju pubertete povezan z mnogimi neverjetnimi fantazijami, med katere sodijo tudi tvoje.
V naši družbi je spolno občevanje z mladoletnim sorodnikom še vedno kaznivo dejanje. Temu rečemo incest.
Iz vidika psihičnega doživetja pa je to zloraba.

Odnos sina do matere se razvija v območju povezanosti in bližine, kjer velja meja do spolnih odnosov (tabu incesta), za katero verjamem, da jo mama ne bo prestopila.
Vse opisane želje so odraz dozorevanja spolne sle, ki teži k izkušnji v realnosti. Razvojna pot pa gre po Freudu ravno od ideje spolnega občevanja s sorodniki, starši nasprotnega spola (ojdipski problem, ki je aktualen pri 5. letih) do iskanja spolnega partnerja izven družinskih vezi, med vrstniki (v adolescenci). Torej je za to razvojno obdobje pričakovano, da so primerne izkušnje v razvoju spolnosti usmerjene v odnose z vrstnicami.
Na poti od zadovoljevanja spolnega nagona v fantazijah k zadovoljitvi v realnosti pa se zgodi tudi potrebno dozorevanje, ki je sestavni del tega obdobja.

Lep pozdrav,

Moderatorji

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije
Albert VEZAL
doc. dr. Andrej Starc , docent javnega zdravstva
Andrej Starc