Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

obrezovanje in prehitri izliv

Default avatar

DT87

Pozdravljeni!
Star sem 29 let in sem normalno spolno aktiven, vendar imam problem. Ob spolnem odnosu ko se kožica penisa spušča proti korenu se kožica zelo nategne in se mi glavica penisa ukrivi navzdol. V mehkem stanje je zadeva neboleča v trdnem pa je zadeva zelo moteča in boleča. Bil sem že pri urologu, ki mi je predpisal mazilo, ki pa ni pomagalo.
Vzporedno s tem problemom imam problem z prezgodnjim izlivom oz. z prekratkim spolnim odnosom. Sama penetracija sicer traja cca 2-5 minut vendar bi rad ta čas podaljšal zaradi partnerke.

Da bi rešil oba problema hkrati bi si dal penis obrezati vsaj tako mislim da bi se znebil oba problema. Me pa zanima koliko je to res da zaradi obrezovanja penisa in posledično izpostavljenosti glavice le ta postane neobčutljiva in bi lahko sam spolni odnos trajal dlje? Zanima me ali je to res.

Če mogoče veste koliko stane taka operacija in kje bi lahko to opravil?
Kaj mi vi svetujete ali bi lahko to bila rešitev ali ne?

Hvala
Default avatar

mortadeli

res je da je glavica bolj izpostavljena in se drgne ob vse in je zato manj občutljiva.
Da bi imelo to povezavo z prehitrim izlivom. Verjetno ne bi podaljšal spolnega odnosa na dolžino, ki odgovarja partnerki.