Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

še nikoli nisem doživela orgazma

Default avatar

onaonona

Pozdravljeni
Imam 43 let, Imam tri otroke. Spolno sem aktivna od 20. leta. Mož je moj tretji partner. Še nikoli nisem doživela orgazma. Enostavno sploh ne vem kaj je to. Kako to zgleda! Niti nimam neke strašne želje po spolnosti. Vedno mi je bilo pomembno to, da je moški doživel orgazem in to je bilo to. Moški so vedno doživeli orgazem, preden sem se jaz malo zagrela, oz. ko mi je postalo fino, je bilo konec. Ampak ta "fino" pomeni, da sem nekaj začutila, ne pa da bi doživela orgazem, kot berem da zgleda. Spolnosti si zaželim mogoče enkrat na mesec.

Zadnje leto ima težave tudi mož. Pogosto mu penis ne otrdi, oz. če mu, mu kmalu uplahne. Kar tako, v nožnici, med seksom pade dol. In potem je ves iz sebe in žalosten. In zaradi tega imava še manj odnosov, ker se verjetno bojiva ponovnega razočaranja. Po dolgem pregovarjanju je bil pri urologu. Raven testosterona je normalna. Zdravnik mu je predpisal neke tablete, ki pa jih še ni šel iskat. Da naj poskusiva z njimi.

Ali je možno, da je moja spolna hladnost povezana tudi pri meni s kakšnim pomanjkanjem hormonov?

Hvala in lep pozdrav!
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani,
vaša tema je nekako zašla med neobjavljene.
Doživetje orgazma je povezano z mnogimi psihičnimi dejavniki, zlasti z navezanostjo, doživljanjem intimnosti, varnosti, predanosti in drugimi.
Vsekakor je smiselno poiskati pomoč pri strokovnjakih na to temo, saj je odnos nekaj, kjer vsak prispeva svoj delež.

Lep pozdrav,

Moderatorji

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije
Albert VEZAL