Med.Over.Net

ED - želiva si spolnosti

Odgovarjajo: dr. Albert Mrgole, psiholog, doktor sociologije

Erektilna disfunkcija oziroma težave z erekcijo so zelo razširjen pojav. Zaradi njega trpi spolno življenje obeh partnerjev. Področje intimnosti partnerji pogosto najraje prepuščajo molku. Kako razumeti tudi druge zaplete v spolnosti in z njimi živeti v vsakdanjem življenju, vam pomaga strokovnjak za kvaliteto medsebojnih odnosov.

dr. Albert Mrgole , psiholog, doktor sociologije

Albert VEZAL

čist fajn se imava

Default avatar

vanila

Pozdravljeni.
Na vas se obračam, predvsem ker skrbi to mojega bodočega moža.
Sva čist fajn par, jaz imam hčerko iz prejšnje zveze, eno imava skupaj. Imava malo večjo razliko v letih kar naju ne moti. Za seboj imava vsak svojo pot-oba pestro preteklost, sploh jaz, težko otroštvo, urejeno družinsko življenje, tudi jaz z bivšim.
Z zaročencem se odlično razumeva. Res se imava kot par odlično. Oba sva malo nora, imava vsak svoje hobije,...sva si najboljša prijatelja in še par :) Zelo se dopolnjujeva, nekaj malega razlikujeva ampak nič posebnega.
On je moj človek, čisto moja dušica.Želela sem si takega človeka. Z njim ob sebi sama kot ženska, človek...živim in diham. Pri mojih projektih in idejah me podpira, včasih on mene, včasih jaz njega potegnem na tla. Vedno imava ramo drug za drugega, in včasih iz oči vidiva kaj čuti drug. Res nama je lepo in si zelo želiva in sva srečna da sva se srečala in da lahko hodiva naprej, da naju čaka poroka...
Še vedno sva zaljubjena-skupaj sva 5 let, tudi v javnosti se rada primeva za roko, dava poljub, se stisneva...nisva ljubosumna, zelo sva si predana. Preprosto srečna da sva skupaj.

Pišem zaradi intime. O intimi sva se pogovarjala nešteto časa, poznava ideje in želje o intimi drug drugega. Imava zelo razčiščeno okoli tega.
Stvar je le da se nama pogosto zgodi da dlje časa nisva intimna. Ne da si ne želiva drug drugega, včasih se zgodi da dlje časa sploh če čutiva potrebe po intimi. ne z partnerjem, ne da bi si kdo želel koga drugega. preprosto si ne želiva seksa.
Živiva stresno, oba sva v službi, delava v nasprotnih izmenah da je lahko vedno eden ob hčerkah. tako nama ostanejo le zgodnja jutra in pozni večeri. Jih sicer obožujeva a so redki, ker obnavljamo domek in imava še tam veliko skrbi, jaz ob vsem skupaj gradim svojo umetniško pot. Kadar imava oba prost dan ga pogosto izkoristimo za druženje z družino.
Če si pa zaželiva intime pogosto kater od naju zaspi, ali se otrok zbudi ali pa imam mesečno perilo. Imava obobje ko sva kot dva zajčka in sva lahko intimna 3x na teden ali še kakšenkrat več, imava obdobja ko 2-3 tedne nisva intimna.
Naju sicer ne-intima ne moti, intima nama ni edina vez ki bi naju povezovala, je samo ena od mnogih lepih vezi. Kadra sva intimna je zelo zelo lepo.

Zanima naju, kaj nama lahko to prinese za naprej. Kaj pomeni tak način v zvezi. Naju sicer vse skupaj ne moti preveč, mojega bodočega moža malo skrbi zato vam pišem.

Hvala in lepo pozdravljeni.

vanila
Default avatar

Albert VEZAL

Spoštovani!

Pišete o funkcionalnem odnosu, ki funkcionira pod vplivom stresnih dogodkov in obveznosti. To je verjetno dokaj splošna slika partnerskih odnosov ta čas v našem okolju. Pogostost spolnih odnosov ni dejavnik, ki bi kazal na kakovost in trdnost medsebojne vezi, bolj pomembni so drugi dejavniki, ki vplivajo na povezanost in ustvarjajo bližino, občutek varnosti in druge pomembne občutke, s katerimi vemo, da nam je partner pomembna oseba. O tem bi lahko veliko pisal. Morda vas povabim na kakšno Okrepčevalnico odnosov, ki poteka v Kamniku. Sicer pa si lahko več o delavnicah za partnerske odnose pogledate na spletni strani zavoda Vezal.

Lep pozdrav,
Default avatar

marjetica 123

Iz zapisanega mislim, da sploh nimata nobenih problemov. Ko bodo otročki starejši in služba manj naporna bosta imela več časa zase. Uživajta naprej in se tako lepo razumita in se ljubita. če si postavljata vprašanja, potem sta že ok.